Ezek az Instagram legmenőbb ételei: az édességek és az egészséges fogások a befutók

ételfotó fogás étel Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen étkezési szokásokról árulkodik az Instagram? Ha azt nem is tudhatjuk meg a közösségi médiából, hogy milyen ételt fogyasztunk a legszívesebben, azt mindenképpen felfedi, hogy melyek a legmenőbbnek, leginkább posztolhatónak tartott fogások. Ezek következnek!

#coffee - 86 millió

Az Instagram legposztoltabb témája a kávé: közel 86 millió hashtagnél tart. A kávé feltehetően olyan életérzést közvetít, amit imádnak a közösségi média tagjai. Egy perc nyugalom, egy kis kizökkenés a mókuskerékből.

#coffee #fancy #pattern #thingsarelookingup #thingsarehappening #2018

Jordon Frederick Winning (@winning.silverfox) által megosztott bejegyzés,

#chocolate - 57 millió

A csokoládé hashtag 57 milliónál tart, ami szintén elképesztő szám, bár a kávénak nyomába se érhet. A hashteg alatt egyébként leginkább csokis süteményeket találunk. Apropó, a #cake, azaz sütemény hashteg szorosan követi a csokit 55 millió megosztással.

#healthyfood - 41 millió

A #healthyfood, azaz az egészséges étel hashtag a 41 milliót közelíti. A közösségi médiának látszólag pozitív hatásai is vannak: trendivé tette az egészséges életmódot. Remélhetőleg, aki egészséges ételeket posztol, az tényleg mindennap ilyeneket eszik. A hashteg alatt egyébként tényleg nagyon tetszetős kis fogások vannak: egészséges sütik, gyümölcsös desszertek, zabkásák, zöldséges főfogások.

#icecream - 30 millió

A fagylaltot is imádják az Instagrammerek. Ez közel 30 millió megosztásnál tart, és egyébként nagyon különleges változatokat is megismerhettünk a közösségi média által, mint például a fekete fagyi, a tacos vagy burritós fagyi.

Sokkoló fagyi- és jégkrémtrendek a nagyvilágból

Míg gyerekkorunkban a vanília, a csoki és a puncs háromszögében éltünk, addig ma a levendulás, a mentás, a tökmagos fagyi is a kedvenceink között van. A következő fagyik viszont nem elsősorban ízükben, hanem megjelenésükben akartak újat mutatni. Jöjjenek a furcsaságok!

#pizza - 30 millió

Ha nem édességről és egészséges ételről van szó, akkor a pizza a befutó, a maga 30 millió posztjával. Hasonló jellegű ételek, mint például a pasta, azaz a tészta 14 millió, a hamburger csupán 3 millió hashtagnél tart.

#avocado - 8 millió

Ha egy valamit kellene kiemelni a zöldség-gyümölcs kategóriából, akkor az egyértelműen az avokádó, amit imádnak az Instagram felhasználók. Az egészséges életmód egyik jellegzetes étele, ahogy például a zab is, ami viszont csak 3 millió posztnál tart. Ami a zöldségeket illeti, a veggies hashtag 8 milliónál, a fruits, azaz a gyümölcs 9 milliónál tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.