Mélyhűtött ételek, amiket mindig tarts otthon

hűtő élelmiszer egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészséges életmód híveinek sem mindig van ideje nagy főzőcskézést csapni. Éppen ezért nem rossz, ha fel van töltve a mélyhűtő, amiből egyszerűen elő lehet kapni néhány összetevőt, vagy akár a komplett vacsorát. 
  • Borsó

A borsót felhasználhatod főzeléknek, de akár egy szendvicskrém alapja is lehet, illetve egy zöld smoothie-hoz hozzáadva is felhasználhatod. Egy csésze ebből a mennyei zöldségből 8 gramm fehérjét és 7 gramm rostot tartalmaz.

  • Teljes kiőrlésű kenyér

Habár a hűtőt nem szereti, ott ugyanis a közhiedelemmel ellentétben hamarabb penészedni kezd, a mélyhűtőben jól elvan a kenyér. Egy-egy nagy bevásárlás alkalmával érdemes eggyel többet betenni a kosárba a kedvenc kenyeredből, hogy ha váratlanul kifogytok otthon, legyen hova nyúlni. Mélyhűtőben 3 hónapig simán eltárolhatod.

Akár 3 hónapig is tarthatod a a mélyhűtőben a teljes kiőrlésű kenyeret Forrás: Shutterstock

Meglepő tények! 10 étel, amit tilos hűtőben tartani

Az általános vélekedés szerint az az étel, amit hűtőbe teszünk, sokkal tovább friss marad. Ez azonban nem mindig van így. Sőt, egyenesen rosszat is tehetünk azzal, ha egy-egy élelmiszert a hűtőben tárolunk. Olvasd el a Life.hu cikkét!

  • Spenót

A spenót is nagyon egészséges, imádjuk a friss leveles változatát, és a mélyhűtöttet is. Előbbit szintén smoothie-kban lehet jól felhasználni, és persze különböző salátákban. A mélyhűtött spenót rendkívül praktikus, hiszen villámgyorsan összedobhatsz belőle egy főzeléket. Tényleg 20 perc az egész, ráadásul egészséges fogás. A spenót A-, C- és E-vitaminban, folsavban, káliumban és kálciumban is gazdag.

  • Gyümölcs

A bogyós gyümölcsök igazi aduászok az egészséges életmód híveinek, hiszen nincs egész évben gyümölcsszezon. A mélyhűtött gyümölcsök kiválóan passzolnak az egészséges desszertekhez, sőt, szuperül feldobják őket. Teheted a zabkásába, a piskótatésztákban isteni, de palacsintatésztába keverve szintén remekül működik. Dobj össze három banánból, három tojásból és pár kanál zabpehelyből egy palacsintatésztát, és keverj hozzá felengedett bogyós gyümölcsöket. Imádni fogod!

Nincs olyan desszert, amit ne dobnának fel a bogyós gyümölcsök Forrás: Shutterstock
  • Zöldségtészta

Egyébként is pár perces művelet elkészíteni, de ha üres a hűtő, és a boltba sincs kedved lemenni, életmentő lehet a mélyhűtőbe rejtett zöldség. A zöldséget úgy kell eltenni, hogy hosszú szálakra reszeled, így tökéletesen helyettesíti majd a tésztát, amire ugyanolyan feltéteket tehetsz, mint például egy spagettitésztára.

Diétás receptek: tésztaételek, amelyekhez nincs is szükség tésztára

Persze nem kell mindig liszt nélkül étkezni, hiszen rengeteg fajtája van már, ami sok-sok vitamint és rostot tartalmaz, ami természetesen elengedhetetlen a szervezet számára. Néha azonban mégis izgalmas kísérletezni, így ezeket a recepteket is azoknak ajánljuk, akik nyitottak az újdonságokra és az egészséges ételekre, és még a spagettit is kipróbálnák tészta nélkül. Olvasd el a Life.hu cikkét!

  • Fűszerek

Habár imádjuk a szárított fűszereket is, a friss zöldfűszerek egészen más kategóriát képviselnek. Csak azt sajnáljuk, hogy nem ehetjük őket egész évben. Ha te is így vagy ezzel, akkor műanyag edényekben fagyaszd le őket. Még így is sokkal intenzívebb lesz az ízük, mint a szárított társaiknak.

A petrezselyem friss és intenzív ízét egész évben élvezheted, ha fagyasztassz le belőle Forrás: Shutterstock
  • Sütemény tészta

Ha neked is csak hétvégén van időd süteményt sütni, keverj be egyszerre dupla adag tésztát. Készíts akár egészséges kekszet vagy kakaóscsigát, bátran fagyaszd le a felét. Tedd be sütőpapíron a mélyhűtőbe a megformázott tésztát, pár óra múlva, amikor megfagyott, tedd át egy zárható zacskóba. Amikor megkívánod, csak be kell dobnod a sütőbe, és már kész is az egészséges nassolnivaló.

Zöldségek és gyümölcsök, amiket mindenki rosszul pucolhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180309-zoldsegek-es-gyumolcsok-amiket-mindenki-rosszul-pucol.htmlVannak olyan, akár minden nap tányérunkra kerülő gyümölcsök és zöldségek, amelyeket mindezidáig rosszul fogyasztottunk. Megfosztottuk őket legértékesebb hatóanyagaiktól. Mutatjuk is, hogy melyek ezek! Ez Zsír!OrigoEzek az Instagram legmenőbb ételei: az édességek és az egészséges fogások a befutókhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180312-ezek-az-instagram-legmenobb-etelei.htmlMilyen étkezési szokásokról árulkodik az Instagram? Ha azt nem is tudhatjuk meg a közösségi médiából, hogy milyen ételt fogyasztunk a legszívesebben, azt mindenképpen felfedi, hogy melyek a legmenőbbnek, leginkább posztolhatónak tartott fogások. Ezek következnek! Ez Zsír!OrigoJane Fonda a legdögösebb 80 éves: ez a titka!http://www.life.hu/ez-zsir/20180308-jane-fonda-80-evesen-is-bombaformaban-van.htmlA vasárnap megrendezett 90. Oscar-gálán nagy feltűnést keltett Jane Fonda, aki egy fehér, testre simuló Balmain ruhában vonult fel a vörös szőnyegen. Kétségtelen, hogy a színésznő a legdögösebb 80 éves, akit valaha is láttunk! Ez Zsír!--Egészséges és könnyű recept: pácolt juhsajt salátávalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180302-recept-pacolt-juhsajt-salataval.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoKülönc maratonfutók: extrém hideg, magassarkú és rinocérosz jelmezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180228-a-legfurcsabb-maratonfutok.htmlA maratonfutás önmagában is kihívás, de ha az ember még extrém körülményeket is választ, vagy éppen egy 10 kilós rinocérosz jelmezben akar futni, akkor még inkább megnehezíti a dolgát. Következzen most 6 különc és különleges maratonfutó! Ez Zsír!--Művészetté emelte a tojássütést: az Instagram sztárja letthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180221-a-tojas-muveszi-elkeszitese.htmlA mexikói származású Michele Baldini művészi magaslatokba emelte a tojássütést. Hihetetlen alkotásait Instagram-oldalán, a the_eggshibit nevű profilon posztolja közel 30 ezer követőjének. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.