A futáson kívül is van élet - 5 szuper szabadtéri edzés

Forrás: YouTube -
tavasz szabadtéri edzés HIIT tréning zsírégetés futás edzés intervall tréning
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A futás remek szabadtéri sport. Növeli az állóképességet, fogyaszt és még az izomnövelésben is segít. Ám nem mindenki találja meg benne a szépséget, sokan unalmasnak, monotonnak tartják. A jó idő azonban minden sportolni vágyót kicsábít a szabadba. Mit mozogj, ha nem a köröket akarod róni? Mutatjuk!

Ezekhez nem kell street workout pálya, akár a kertben, akár a ház előtt, egy parkban, kutyasétáltatással, vagy épp gyerek-szellőztetéssel/játszótereztetéssel egybekötve is végezheted őket. Nincs kifogás!

1. 30 perces HIIT edzés

A HIIT lényegében egy intervall edzés, mely során magas és alacsony intenzitású szakaszok/gyakorlatok követik egymást. Remekül lehet egyénre szabni. Rendszeres „használatával" csak úgy olvadnak le a kilók, de remek kiegészítése más sportnak is, mivel kiválóan növeli az állóképességet.

Itt van rá egy példa. A gyakorlatok megszabott ideje alatt, próbálj annyi ismétlést végezni, amennyit csak tudsz. A lenti gyakorlatsort 5 körben végezd.

  • Guggolásból felugrás: 60 másodperc
  • Magas térdemelés: 45 másodperc
  • Fekvőtámasz: 60 másodperc
  • Seal Jacks: 45 másodperc (alapállásból ugorj terpeszbe, közben a karodat lendítsd oldalra, majd alapállásba vissza, közben tapsolj magad előtt)
  • 20 méteres sprint: 8 hossz
Guggolásból felugrás Forrás: YouTube

2. Egyszerű PYLO edzés

Ha olyan kültéri edzést szeretnél, amely egyszerű, akkor ez a gyakorlatsor neked szól. A leghatékonyabb, ha a lentieket 30 percen át ismételed.

  • Csinálj annyi fekvőtámaszt, amennyit csak bírsz
  • Sprintelj 40 métert
  • Sétálj 40 métert kitöréssel

3. Medicinlabda dobálás

Itt egy szórakoztató edzés: dobd el a labdát és fuss utána. A medicinlabda eldobása, majd „üldözése" remekül átmozgatja az egész testedet. A dobás formáját is variálhatod: lökés, hajítás, guggolásból dobás... stb. Ezt akár egy apró hátsókertben vagy a ház előtt is végezheted. Dobáld a labdát 30 percen át, hogy kellő kalóriát égethess és mellette növeld az izmaidat.

4. Vedd birtokba a padokat

Menj el egy parkba, keress egy padot, és csinálj egy gyors edzést. A lenti videóban bemutatott gyakorlatok közül válassz ki négyet. Minden gyakorlatból 10 ismétlést csinálj, összesen 5-10 körben – a jelenlegi edzettségi szintedtől függően.

5. Nyolcperces zsírégető

Azt mondod, nincs napi fél órád edzeni? Semmi gond. Mutatunk egyet, ami mindössze 8 percet vesz el az életedből. Ebből a három gyakorlatból, fejenként 30 másodpercig végezz annyit, amennyit csak tudsz. Utána pihenj fél percet. Ezt ismételd összesen négyszer, és kész is vagy a 8 perces edzéssel.

  • Kitörés váltott lábbal
  • Fekvőtámasz
  • Lépegető plank

Edzésre fel! Kezd el még ma!

Fogyókúrás tévhitek - Lerántjuk a leplet!http://www.life.hu/ez-zsir/20180312-fogyokuras-es-dietas-tevhitek-lerantjuk-a-leplet.htmlA fogyás - akár csak pár kiló erejéig – szinte mindenkit foglalkoztat. Ebből a témából szinte már Dunát lehetne rekeszteni, nem csak az interneten és sajnos nem csak szakértőktől. Sok tévhit él az emberek fejében a fogyókúrával kapcsolatban. Ezek közül leplezünk le most hetet. Ez Zsír!OrigoFogyj észrevétlenül – Apró és könnyen betartható tippekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180305-fogyj-eszrevetlenul-apro-es-konnyen-betarthato-fogyokuras-tippek.htmlRöpködnek a fejed felett a különböző fogyókúrás irányzatok, pedig nem kell drasztikusan megváltoztatni az életedet ahhoz, hogy pár kilótól kényelmesen megszabadulj. A most következő tippek, szabályok fogyókúrába, életmódváltásba kezdőknek remek bevezetőként szolgálhatnak, de azoknak is ajánljuk, akik tartósan szeretnének pár kilótól megszabadulni. Ez Zsír!--Népszerű alakformáló edzéstípusok, melyek veszélyesebbek, mint gondolnádhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180227-harom-nepszeru-es-veszelyes-alakformalo-edzes-sport.htmlNe gondold, hogy most az extrém sportokról lesz szó. Az adrenalin függőségre vágyók, sajnos nem jó helyen járnak. Kíváncsi ember lévén, szeretek különböző dolgokat kipróbálni, köztük több mozgásformát, sportot is. A gumiszalagos edzésről korábban már olvashattál. Most három, kimondottan komoly veszélyeket rejtő sportot hoztam, megfűszerezve a saját tapasztalataimmal. Ez Zsír!OrigoKipróbáltam az otthoni gumiszalagos edzésthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180214-kiprobaltam-az-otthoni-gumiszalagos-edzest-teszt.htmlSokféle edzésformát kipróbáltam már - edzőterem, csoportos fitnesz órák, jóga -, de nekem mégis az itthoni torna vált be. Sokan azért nem szeretik, mert ezt a legkönnyebb ellógni, én azonban a rugalmassága miatt imádtam meg. Akkor szakítok az időmből fél, egy órát, amikor tudok. Gyakran este edzek, miután a gyerekek már lefeküdtek. Szeretem a különböző edzésvideókat, de a legjobb, amikor egy jó kis sorozat alatt tudom le a napi testmozgást. Erre pedig kiválóan alkalmas a gumiszalag. Ez Zsír!OrigoErdős Juci plus size fotós legújabb kampánya: #mindideálokvagyunkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180322-erdos-juci-plus-size-fotos-legujabb-kampanya-a-mind-idealok-vagyunk.htmlA plus size fotós, Erdős Juci újabb nagy dobása a #mindideálokvagyunk kampány, amivel a női sokszínűségre, és a sokszínűség szépségére akarja felhívni a figyelmet. A kampány mondanivalójának jegyében ezúttal is hétköznapi nők álltak modellt fehérneműben. Ez Zsír!--Így készül a bikiniszezonra Zimány Linda: fotóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180323-igy-keszul-a-bikiniszezonra-zimany-linda-foto.htmlFriss fotót posztolt közösségi oldalára Zimány Linda, és úgy tűnik, a sok edzéstől újra kezd kockásodni a hasa. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.