Recept hétvégére: sárgaborsó főzelék paradicsomos kacsazúzával

2018.04.29. 12:00

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! 

Hozzávalók:  

  • 60 dkg sárgaborsó
  • 15 dkg póré vagy újhagyma
  • 1 dkg füstölt piros paprika
  • frissen őrölt bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 dkg zeller gumó
  • 50 dkg kacsazúza
  • 2 dl házi paradicsomital
  • kevés csípős paprika
Sárgaborsó főzelék paradicsomos kacsazúzávalForrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

Megfőzöm a sárgaborsót a hagymával. Megszórom a füstölt paprikával, majd ízesítem sóval és kevés frissen őrölt borssal. Az apróra vágott hagymán megpirítom a zúzott fokhagymát, a reszelt zellergumót és az előre megfőzött kacsazúzát. Ráöntöm a házi paradicsomitalt, és addig forralom, amíg be nem szaftosodik. Ha kell, akkor a végén még lehet sózni.

Nézd meg a teljes adást!

receptkacsafőzeléksárgaborsó