Izgalmas és színpompás recept: színes burgonyasaláta

2018.05.13. 12:00

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 20 dkg lila burgonya
  • 20 dkg sárga édes burgonya
  • 40 dkg kifliburgonya
  • 20 dkg sonkahagyma
  • 20 dkg alma
  • 0,5 db kaliforniai paprika
  • 2 cs petrezselyem zöldje
  • 1 db citrom leve
  • 5-8 cl napraforgó olaj
  • frissen őrölt bors
Színes burgonyasalátaForrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:  

A lila és a sárga burgonyát kis kockára vágva meggőzölöm vagy megfőzöm. A sonkahagymát megpirítom egy kevés olajban. Az almát és a piros színű paprikát vékony szeletekre vágom, majd a hagymán megpirítom. Ha kész, összekeverem a burgonyával, megszórom apróra vágott petrezselyem zöldjével. Citrommal, sóval, napraforgó olajjal ízesítem és kevés frissen őrölt borssal is megszórom.

Nézd meg a teljes adást!

burgonyareceptsaláta