Étkezz úgy, ahogy II. Erzsébet brit királynő, és élj olyan hosszan, mint ő

ebéd Vacsora diéta II. Erzsébet brit királynő hosszú élet étkezés reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet királynő, aki immár 66. éve uralkodik, idén lett 92 éves. Nem lehet elmenni amellett, hogy egészségében nagy szerep jut étkezési szokásainak. Darren McGrady, egykori királyi séf most feltárja, hogy mit is eszik egy nap a brit uralkodónő.

Ébredés után

A királynő számára korán kezdődik a nap, melyet mindig egy csésze frissen főzött, cukor nélküli Earl Grey teával és pár keksszel indít.

A királynő ébredés utáni teáját cukor nélkül, pár keksszel fogyasztja Forrás: Getty Images

Reggeli

II. Erzsébet tipikus reggelije gabonapehelyből és friss gyümölcsökből áll. Időnként a királynő megenged magának pár szelet pirítóst lekvárral. Különleges alkalmakkor a reggeli asztalon feltűnhet füstölt lazac és szarvasgomba is.

Ebéd előtt

A királynő kiadós reggelije után tízórait nem fogyaszt, csupán ebéd előtt egy pohár koktélt. Elkészítése egyszerű: 2 rész Dubonnet Rouge (mely egy boralapú, édes aperitif likőr), 1 rész Gordon Gin, 1 szelet citrom, 2 jégkocka.

Ebéd előtt egy pohár koktélt szokott inni Forrás: Getty Images

Ebéd

A brit uralkodó mindig délután egykor költi el az ebédet. II. Erzsébet nagyon kedveli például a grillezett halat, csirkét a hozzájuk illő zöldségekkel. A keményítő tartalmú ételek, mint a burgonya, rizs vagy tészta ebédnél nem szerepelhetnek a menüben.

Uzsonna

Angol lévén a királynő is tartja a délutáni tea hagyományát. A frissen főzött ital mellé az uralkodó kedvence a krémes piskóta és a csokoládés sütemény. Azonban ekkor kis szendvicseket is felszolgálnak, melyek alapját az uborka, a füstölt lazac, a majonézes tojás és a sonka adja.

A délutáni teához a krémes piskóta és a csokoládés sütemény a kedvence Forrás: Getty Images

Vacsora

II. Erzsébet királynő kedveli a helyi gazdaságokból származó húsokat vacsorára. Kedvence az úgynevezett gael steak, amelyet gombás, tejszínes és whiskys mártással szolgálnak fel. Alkalmanként bárány, sült marhahús, birka is az asztalra kerül. A főételeket eper vagy őszibarack követi a Windsor kastélyban lévő üvegházban. Van azonban valami, ami megkeserítheti a királynővel történő étkezéseket, erről korábban ITT írtunk.

Lefekvés előtt

Egyes források azt állítják, hogy II. Erzsébet királynő egy pohár pezsgővel szokta befejezni a napját.

McGrady, az egykori királyi szakács megemlíti, hogy a királynő rajong a csokoládéért, de ki nem állhatja a fokhagymát, a tésztát és a paradicsomot.

Egyes források azt állítják, hogy II. Erzsébet királynő egy pohár pezsgővel szokta befejezni a napját Forrás: Getty Images
Ritka fotók és történetek II. Erzsébet brit királynő életéből: fotókhttp://www.life.hu/kult/20180209-ritka-fotok-es-tortenetek-ii-erzsebet-brit-kiralyno.htmlA brit királyi család élete nem csak az angolokat, de egész Európát, sőt a világot is lázban tartja. Most összegyűjtöttünk érdekes fotókat és történeteket, melyek főszereplője II. Erzsébet. Ki is ő valójában? Erre keressük a választ. KultOrigoItt él a brit uralkodó - II. Erzsébet királynő palotái és kastélyaihttp://www.life.hu/otthon/20180102-ii-erzsebet-brit-kiralyno-palotai-es-kastelyai.htmlEgy igazi uralkodó nem csupán egy vagy két kastéllyal rendelkezik. Nincs ezzel másként az angol királynő, II. Erzsébet sem. Többet közülük csak pár alkalommal használ egy évben, de talán pont ez adja azt a fajta romantikájukat, mellyel még magasztosabbá válnak az alattvalók szemében. Otthon--A legfurcsább zöldségek és gyümölcsök, melyeket érdemes beépítened az étrendedbehttp://www.life.hu/ez-zsir/20180507-a-legfurcsabb-zoldsegek-es-gyumolcsok-melyeket-be-kell-epitened-az-etrendedbe.htmlSzámos egzotikus növény kapható már nálunk is, de sokkal csak szemezünk, hiszen nem tudjuk, hogy milyen ízvilágra számíthatunk részükről. Sok esetben a felhasználás ismeretének hiánya is a kosarunkba kerülés útjában áll. Most mutatunk összesen hét gyümölcsöt és zöldséget, melyekhez pár perc múlva egész biztosan kedvet kapsz. Ez Zsír!OrigoNe élj a fogyókúrák önsanyargató ritmusa szerint – Nők, akik plusz kilókkal boldogabbakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180424-nem-mindig-a-fogyokura-a-helyes-ut-nok-akik-plusz-kilokkal-boldogabbak.htmlA fogyókúramanapság már a nők többségénél időszakonként újra és újra előjövő probléma. Leadnak pár kilót, majd visszaszalad picivel több, új, drasztikusabb diétához nyúlnak, majd minden kezdődik elölről. Vannak azonban olyanok, akik arra vágytak, hogy a mérleg többet mutasson alattuk. Van, aki többlet izommal, van, aki némi plusz zsírral érzi magát boldognak. Ez Zsír!OrigoSztárok őrült, vagy épp abszolút logikus diétás trükkjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20180426-sztarok-orult-vagy-epp-abszolut-logikus-dietas-fogyokuras-trukkjei.htmlKi ne szeretne olyan csinos lenni, mint a sztárok? Nem árt azonban látni, hogy időnként ők is felszednek pár kilót, amit természetesen a lehető leggyorsabban le is szeretnének adni. Persze olyan híresség is van, akiről egyszer sem sikerült még olyan lesi fotót készíteni, mely előnytelen lett volna. Következzenek hát a sztárok diétás tippjei, melyek rapid súlycsökkenést és fenntartható alakot egyaránt ígérnek. Ez Zsír!OrigoFogyókúrás tévhitek - Lerántjuk a leplet!http://www.life.hu/ez-zsir/20180312-fogyokuras-es-dietas-tevhitek-lerantjuk-a-leplet.htmlA fogyás - akár csak pár kiló erejéig – szinte mindenkit foglalkoztat. Ebből a témából szinte már Dunát lehetne rekeszteni, nem csak az interneten és sajnos nem csak szakértőktől. Sok tévhit él az emberek fejében a fogyókúrával kapcsolatban. Ezek közül leplezünk le most hetet. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.