40 kilót fogyott, most diétázóknak ad tippeket

Forrás: Womenshealt/Philippa -
diéta fogyás életmódváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 38 éves Philippa 2 évvel ezelőtt váltott életmódot. A rengeteg munka mellett soha nem foglalkozott az egészségével, majd jött egy pont, amikor be kellett vallania magának: nagyon rossz úton jár. Sportolni kezdett és megreformálta az étkezését, aminek következtében 40 kilót fogyott. Olvasd el Philippa életmódváltó tippjeit. 
  • 1. Vedd körbe magad inspiráló emberekkel

Ha belevágsz az életmódváltásba, nagyon fontos, hogy olyan emberekkel vedd magad körbe, akik biztatnak és támogatnak. A mérgező "barátokat", azokat, akik nem értik, hogy miért olyan fontos ez neked, felejtsd el. Ideális, ha a párod, vagy barátnőd is csatlakozik az életmódváltáshoz, így együtt tudjátok átvészelni a nehezebb időszakokat, és tudjátok egymást hajtani, ha arra van szükség.

  • 2. Ne félj kérdezni

Amikor elkezdtem az életmódváltást, rengeteg kérdésem volt. Nem csak azt kellett megtudnom, hogy mit kell változtatnom az étkezésemen, és milyen edzésekre van szükségem, de ahogy elmélyültem ezekben, csak még több kérdésem lett: egyre inkább foglalkoztatott, hogy jól csináljam, és tudjam, mire van szüksége a testemnek. Ezek tudatában pedig még inkább küzdöttem a célomért.

A 38 éves Philippa 2 évvel ezelőtt váltott életmódot, összesen 40 kilótól szabadult meg Forrás: Womenshealt/Philippa
  • 3. Légy türelmes

Ha sok súlyfelesleged van, legyenek reális céljaid, és legyél türelmes. A lassú, de biztos fogyás a legjobb út, ha sürgeted magad, akkor azonban veszélyes terepre tévedtél: a gyors fogyás csak rövidtávon használ, majd szépen visszatérnek a régi rossz szokások. Ezt feltétlenül kerüld el, haladj lépésről lépésre, így egész életedben élvezheted majd az életmódváltás pozitív hatásait.

  • 4. Legyél következetes

Határozz meg reális célokat. Gondold át, hogy mennyi időt tudsz sportolásra szánni. Ne ess abba a hibába, hogy egyik héten 100%-osan, aztán 30%-osan teljesíted a kitűzött feladatokat. Próbálj egyenletes, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, legyél következetes. A kis célok elérését igenis ünnepeld meg, hiszen a részsikerek visznek tovább az úton.

  • 5. Ne add fel

Talán nem meglepő, ha azt mondom, nem könnyű ez az út. Vannak napok, amikor az ember nem akar edzeni, vagy amikor elcsábul egy hamburgernek, de ez teljesen normális, minden életmódváltó átéli. Ettől még ne könyveld el túl nehéznek a feladatot, és ne add fel egy csapásra az egészet. Gondolj a motivációra, az túllendít a nehézségeken.

Ne add fel, gondolj a motivációra, az túllendít a nehézségeken - Illusztráció Forrás: Shutterstock
A lektinmentes diéta az új őrület, pedig sok egészséges ételt is tilthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180516-a-lektindieta-az-uj-orulet-pedig-sok-egeszseges-etelt-is-tilt.htmlMivel a mértékletességet és változatosságot hirdető életmódváltás sokak számára túlságosan unalmas, mindig akad egy újabb hangzatos diéta, ami átsöpör a világon. A legújabb trend a lektinmentes étrend, amin már most sokat vitatkoznak a dietetikusok. Ez Zsír!OrigoLendüljünk újra tökéletes formába: szakértői tippek a narancsbőr ellenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180509-szakertoi-tippek-a-narancsbor-ellen.htmlBeköszöntött a nyári meleg, előkerültek a lenge, rövidebb ruhák és sortok a szekrény mélyéről, amit bár nagyon várunk minden évben, mégis sokunkban felmerül a kérdés: hogyan tüntethetjük el a makacs narancsbőrt? Legyünk nádszál vékonyak vagy teltebb alkatúak, ezzel a problémával a többségünk szembesül, és a nyári időszak közeledtével már nem legyinthetünk rá vagy takarhatjuk el. Károlyfi Edit, az AVON bőrápolási szakértője hasznos tippekkel és tanácsokkal lát el minket, hogy sikeresen megbirkózzunk a narancsbőrrel. Ez Zsír!OrigoDiéta és disznótoros? Lehetséges!http://www.life.hu/ez-zsir/20180502-dieta-es-disznotoros-lehetseges.htmlNem a zsír az egyetlen tápanyag, amit ősellenségnek kiáltottak ki. Ilyen volt például a szénhidrát is, amiről viszont ma már tudjuk, hogy nélküle komoly hiánybetegségek alakulhatnak ki. A zsírról is bebizonyosodott, miután sokáig a hízás felelősének gondolták, hogy nagyon is fontos az egészségünk szempontjából, sőt, még a diétában is segítségünkre lehet. Ez Zsír!OrigoMinden hangzatos diétát kipróbált, végül életmódváltással fogyott 65 kilót Jenna Leveillehttp://www.life.hu/ez-zsir/20180425-minden-dietat-kiprobalt-vegul-65-kilot-fogyott-jenna-leveille.htmlNincs olyan hangzatos diéta, amit ne próbált volna ki Jenna Leveille, végül életmódváltással adott le 65 kilót. Példája azt mutatja, hogy nincs titkos recept, a sport és a megfelelő étkezés kell a sikerhez. Ismerjétek meg a történetét! Ez Zsír!Origo7 személyi edző, akik elhízottak voltak: elképesztő átalakulások!http://www.life.hu/ez-zsir/20180420-szemelyi-edzok-akik-elhizottak-voltak-elkepeszto-atalakulasok.htmlSenki sem született kockahassal és izmos karokkal: hosszú út vezet idáig. Ráadásul azoknak is keményen meg kell dolgozni a tökéletes alakért, akikről általában úgy gondoljuk, hogy nekik biztosan könnyen ment. Íme, 7 személyi edző, akik nagyon messziről indultak! Ez Zsír!OrigoA 80-as évek szupermodellje, Rábaközi Andrea 50 évesen is bombaformában vanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180502-a-80as-evek-szupermodellje-rabakozi-andrea-50-evesen-is-bombaformaban-van.htmlAz Ez Zsír! magazin múlt heti adásában a 80-as évek híres manökenje, Rábaközi Andrea volt Sarka Kata vendége a LifeTv-n. Andrea fantasztikusan néz ki, fiatalos és sugárzóan szép. Most pedig elárulta a titkát is! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.