Egy orvos állítja: mégsem olyan egészséges Rippel Feri ketogén-diétája

Forrás: Instagram/Rippel Feri -
fogyás vesebetegség szénhidrát Rippel Ferenc sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rippel Feri többször is beszélt arról, hogy ketogén-diétával fogyott le, sőt, azt állítja, elképzelhető, hogy a májkárosodását is ez az étrend szüntette meg. Nemrégiben pedig attól volt hangos a sajtó, hogy felajánlotta Tóth Verának és Király LIndának - akik természetesen nem vették jó néven .  hogy étrendet ír nekik, hogy ők is olyan karcsúak lehessenek, mint a barátnője. 

"Hét éve élek keto adaptált állapotban. Az orvosok sajnos nagyon keveset tudnak erről a területről, és ezáltal nem ismerik a hatásmechanizmusát, csak hallottak valamit, esetleg az iskolában tanultak erről pár mondatban. Mint a Kaliforniai Egyetem ösztöndíjas mentoráltja továbbképzéseket és előadásokat tartok (...) Húsz kilóval több voltam, nehezen lélegeztem, összevissza vert a szívem, magas volt a vérnyomásom, a gyomortükrözésen fekélyeket, a végbéltükrözésen is mindenféle polipokat találtak, szóval nem voltam jó passzban. Tudtam, hogy változtatnom kell, és az étkezéssel kezdtem. Kiiktattam az étrendemből minden káros anyagot: a tejtermékeket, a liszteket, a cukrokat. Nekem 2 évbe telt, hogy szervizeljem a testemet, és bizony sok idő, legalább 8 hónap volt, hogy a szervezetem beállt a ketogén életmódra, és elfogadja, hogy nem viszek be szénhidrátot, még ha a fene fenét eszik is" - mesélte Feri.

Forrás: Instagram/Rippel Feri

A lelkesedését azonban nem osztja egy, a Bors által megkérdezett belgyógyász: "A ketogén diéta alapja a teljes vagy majdnem teljes szénhidrátmegvonás. A szénhidrát a szervezet motorja, ebből nyerjük az energiát, ami nemcsak a mozgáshoz, hanem agyunk működéséhez is kell. Ebben a diétában az energiaszükségletet zsírral pótolják. A cukorbetegeknek ez előnyös lehet, de vesebetegeknek semmiképpen nem" – mondta dr. Szamosi Tamás. "Azt javaslom, hogy aki erre adja a fejét, legelőször egy belgyógyászt keressen fel, aki vérvétellel és laborvizsgálattal megmondja, hogy nincs-e a páciensnek például rejtett vesebetegsége. Ezután pedig kérjük dietetikus segítségét a mintaétrend megalkotásához, ezt senki ne kezdje el szakemberek segítsége nélkül!" - tette hozzá az orvos.

Mádai Vivien nagyon vékony: bikiniben pózolhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180512-madai-vivien-nagyon-vekony-bikiniben-pozol.htmlBikinis fotót töltött fel magáról Mádai Vivien: a műsorvezető nagyon vékony, rajongói teljesen odavannak káprázatos alakjától. Ez Zsír!--Felszedett néhány kilót Dj. Seherezádéhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180429-felszedett-nehany-kilot-dj-seherezade-volt-valovilag-szereplo.htmlVége a csontsovány korszaknak: Seherezádé újra rendesen eszik. Ez Zsír!--5+1 dolog, amit nem tudtunk a cukorrólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180422-5-dolog-amit-nem-tudtunk-a-cukorrol.htmlBár nemzetközi összehasonlításban édesszájú hírében állnak a magyarok, ez csak részben igaz. Egy friss, országos kutatás szerint gyakran eszünk édességet, ám a felnőttek között kisebbségben vannak azok, akik a túrós csuszára, a palacsintára vagy éppen a káposztás tésztára cukrot hintenének, viszont a kávét, teát a többség édesítve issza. Ha üdítőről van szó, a cukormentes vagy csökkentett cukortartalmú változatokat is egyre többen választják.Ez Zsír!OrigoNehezen fogadta el testét Zimány Lindahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180330-nehezen-fogadta-el-testet-zimany-linda-modell.htmlGondolnád, hogy még Zimány Linda sincs megelégedve a testével? Állítja, ez így van, de megpróbálja a legtöbbet kihozni adottságaiból. Ez Zsír!OrigoDrasztikusan lefogyott Jáksó Lászlóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171202-drasztikusan-lefogyott-jakso-laszlo-dietazik.htmlA Heti hetes könyv bemutatóján Jáksó László ősz hajjal és döbbenetesen vékonyan jelent meg. A Life.hu-nak elmondta, miért fogyott le, valamint, hogy mivel tölti mostanában a napjait. Ez Zsír!--Éheztette magát Détár Enikőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180224-eheztette-magat-detar-eniko-szineszno.htmlVolt, amikor túlzásba vitte a fogyókúrát Détár Enikő. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.