Recept: gesztenyés burgonyamártás csirkemellel

2018.06.08. 19:58

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! 

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 30 dkg fehér burgonya
  • 5 dkg teavaj
  • 10 dkg egész gesztenye
  • 1 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg rukkola vagy madársaláta
  • 1 dkg reszelt friss gyömbér
  • friss chili, vagy szárított chili pehely
  • 4 dkg méz
Gesztenyés burgonyamártás csirkemellelForrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

A fehér színű burgonyát megfőzöm. A gesztenye ízű fehér burgonyából készítek egy finom mártást, darabos gesztenyével, és a saját főzőlevével. Vajjal, és a főzőlével krémesítem a burgonyát, és néhány csepp citrommal, sóval, csípős chilivel ízesítem. Gyömbérrel, mézzel, fokhagymával pácolt csirkemell csíkokat pirítok rá. Végül néhány levél salátát adok hozzá.

Nézd meg a teljes adást!

mártásreceptgesztenyecsirkemell