Recept: kolbászos tócsni zabliszttel

Forrás: LifeTv -
káposzta tócsni recept kolbász zabliszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók

Tócsnihoz:

  • 4 db tojás
  • 200 g zellergumó
  • 40 g zabliszt
  • 80 g száraz kolbász
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 csomag petrezselyem

Káposztasalátához:

  • 300 g fehér káposzta
  • 80 g póréhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 3 cl 10 %-os ecet
  • 3 cl sötét szója szósz.
  • 20 g friss gyömbér
  • egy kevés friss chili paprika
Kolbászos tócsni zabliszttel Forrás: LifeTv

Elkészítése

Tócsni:

A zellergumót lereszelem, hozzáadom a zablisztet vagy az otthon megőrölt zabpelyhet. Beleütöm a tojást is, megsózom, borsozom. A kis kockára vágott száraz kolbászt, és a szintén apróra vágott póréhagymát is hozzáadom. Kerül a tésztába egy kevés vaj és zúzott fokhagyma. Az apróra vágott petrezselymet is belekeverem. Apró lepényeket formázva, kevés étolajban ropogósra sütöm. Tálaláskor tejfölt adok mellé.

Káposztasaláta:

A vékonyra szeletelt fehér káposztát, a karikára vágott póréhagymát sóval, frissen őrölt borssal ízesítem. Megcsepegtetem ecettel, hozzáadom a reszelt friss gyömbért, és belekerül a chili is. Adok hozzá sötét szójaszószt. Összekeverem, és egyszer kétszer megroppantom.

Nézd meg a teljes adást!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.