Tilápia buli - a világ legeredményesebb diétája, Németh Dorottya fintesz-világbajnok ajánlásával

Forrás: Giphy -
bikini body diéta Németh Dorottya fitnesz tilápia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezer meg ezer diéta kering a nagyvilágban, amik rövidtávú megoldást vagy csak jojo effektust eredményeznek. Most megosztunk veletek azonban egy olyan módszert, ami bár tovább tart, mint a last minute fogyókúrák, mégis érdemes végigcsinálni, mert teljesen átalakítja a tested.

Németh Dorottya kétszeres fitnesz-világbajnok sportolónőtől lestük el az úgynevezett tilápia-buli néven elhíresült diétát, ami teljes mértékben az egészséges étkezésen és a megfelelő fehérje bevitelen alapul.

A lényege az, hogy minimális szénhidrátot kell fogyasztani, fehérjéből viszont annyit, ami a súlyod szor 2 gramm. Tehát, ha valaki 70 kilót nyom, annak napi minimum 140 gramm fehérjét kell a szervezetébe jutattnia. A legjobb, ha tilápia halat eszel, de ha nem szereted a tengeri herkentyűket, akkor pulykát és marhát is fogyaszthatsz.

Forrás: Giphy

Ezek a fő szabályok, amiket ha betartasz, 6 hét alatt csodát művelhetsz a testeddel. Próbáltuk, valóban beválik.

  • Minden nap egyél meg annyi fehérjét, grammban, ami a testsúlyod kétszerese: 70 kiló esetén ez 140 gramm fehérjét jelent
  • Fogyassz sok zöld zöldséget: zeller, kígyóuborka, brokkoli, spárga, cukkini, rukkola stb.
  • Minden másnap egyél szénhidrátot: vagy reggelire 30 gramm zabpelyhet, vagy ebédre 50-100 gramm basmati rizst, ami kifőzve ennyi
  • Fontos figyelni a zsírok bejutattására is: mandula, avokadó, 1-2 tojás sárgája vagy 1 teáskanál mogyoróvaj
  • Fűszerezhetsz, sózhatsz és használhatsz olivaolajat vagy kókuszzsírt is
  • Heti egyszer pedig egy étkezéssel lehet csalni, amikor azt eszel, amihez csak kedved van.

Higgy magadban és vágj bele még ma!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.