A Hemsworth fivérek titkai: kóstolj bele a kedvenc ételeikbe!

Liam Hemsworth Chris Hemsworth
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mitől néznek ki ilyen szívdöglesztően a Hemsworth testvérek? A szerencsés genetikán túl keményen megdolgoznak azért, hogy kihozzák magukból a legjobbat. Rendszeresen lejárnak konditerembe, és az étkezésükre is odafigyelnek. Néha egy-egy recepttel is meglepik a rajongóikat. Íme, Chris vega burgere, és Liam reggeli energetizáló smoothie-ja, amit te magad is könnyen elkészíthetsz. Ne csak a pasiddal kóstoltasd meg, mert te is imádni fogod!

Tehetségük vitathatatlan, számos filmben bizonyítottak, de megjelenésük, külsejük sokszor elemi erővel vonja el a figyelmet egyéb képességeikről. Piszok jóképűek, és rengeteget tesznek is érte, hogy a filmvásznon jól mutassanak. Számukra a szerep hű megformálása mellett a mozgás és az egészséges táplálkozás legalább olyan fontos. Van egy szintén színész bátyjuk is, Luke, de ő eltörpül toronymagas, 190 centis öccsei mellett, így bizony Chris és Liam egyben a genetikalottó nyertesei is.

A legkisebb fiú nagy lépésre szánta el magát

Liam (28), a legfiatalabb fiú, akinek sportos alakja rögtön feltűnik a kritikus szemeknek. Gondoljunk csak Az éhezők viadala: A kiválasztott (2015) vagy a Függetlenség napja: A feltámadás (2016) című filmekre. Amikor Woody Harrelsonnal forgatta A párbaj című filmet, a több évtizede vegetáriánus színészlegenda óriási hatással volt Liamre. Még arra is rá tudta őt venni, hogy próbálja ki a húsmentes étkezést. Liamet, saját bevallása szerint a végső döntéséhez - hogy feladja a húst - az állatok tisztelete is hozzásegítette.

Liam Hemsworth 2015 óta a vega étrendet követi, sokféle magot, nyers zöldséget, gyümölcsöt eszik Forrás: Instagram/liamhemsworth, Relativity Media

Tehát a legkisebb Hemsworth fiú 2015 óta a vega étrendet követi, és bevallotta, hogy azóta sokkal jobban érzi magát a bőrében. Kedvencei a vega sajtos pizza és az anyukája spenótos pitéje. Sokféle magot, nyers zöldséget, gyümölcsöt eszik, és növényi tejet fogyaszt. Kell is az energia számára, hiszen keményen edz, és amikor pihenhetne, szívesen pattan a szörfdeszkára, mint a legtöbb ausztrál. Egy interjújában elárulta kedvenc smoothie receptjét, amelyet minden reggel, edzés előtt betol. Próbáld ki te is!

Liam reggeli, felrázó smoothie receptje

Dobj be a mixerbe 2-3 maréknyi sóskát, 1 marok hidegre hűtött friss epret vagy áfonyát, 1 egész banánt felszeletelve, 1 nagy kanál növényi fehérjét, és annyi mandulatejet, amennyivel jó állaga lesz a turmixnak. És csak szimplán élvezd!

A tesók mindenben támogatják egymást

A három fivér közül a legsikeresebb egyértelműen Chris (35). Elsa Pataky színésznő a felesége, akivel együtt nevelik iker fiaikat, de Chris még soha, a forgatási szünetekben sem villantott aputestet. Tökéletesen kidolgozott izomzatáért keményen megszenved. Olyan, akár egy profi sportoló: a rendszeres edzés és az egészséges táplálkozás az életének fontos része. Nem véletlenül bízták rá Thor, a rettenthetetlen harcos szerepét. Ikonikus szerepe előtt is izmos volt, bár inkább vékony, szálkás izomzatú, a sok szörfözésnek köszönhetően. Amikor Thor szerepére készült, a forgatás előtt 12 hetes intenzív tréningen vett részt, és hogy bírja ezt a terhelést, rengeteg húst fogyasztott. Ennek köszönhetően a forgatás megkezdéséig 10 kiló tiszta izmot szedett magára.

Chris Hemsworth vega étkezés mellett is képes volt tartani az izomzatát Forrás: Walt Disney/Marvel Entertainment

A mozi óriási siker lett, nők milliói bálványozták kidolgozott izomzatát látva. És akkor jött Liam, a kis öcsi, és elmesélte neki, mennyivel jobban érezné magát, ha kipróbálná a vega életmódot, és a sok húst még több nyers zöldségre és gyümölcsre cserélné. Chris adott neki egy esélyt, és belevágott. Kérdéses volt, hogy képes lesz-e tartani az izomzatát a vega étkezés mellett. Ennek érdekében a húst babbal és egyéb fehérjedús táplálékkal helyettesítette. És sikerült neki! Egyik kedvenc étele a vega burger lett, amit gyakran a kertben sütögetve készít el. Kapd elő Te is a grillsütőt, és ess neki!

Chris gombás-babos burger receptje

  • Felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre. Szórj bele 10 dkg aprított gombát, és addig párold, amíg elfő a leve. Ha kész, öntsd át egy tálba.
  • A 20 dkg leszűrt és átmosott konzervbabot egy kis tálban villával nyomkodd szét, és keverd a gombához, petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítve.
  • A babos-gombás keveréket 4 egyenlő adagra oszd el, és formálj belőlük lapos, kerek pogácsákat. Amint mindegyiket megkented olívaolajjal, már mehetnek is a grillsütőbe. A ropogósra sült babburgereket hamburgerzsemlében, salátával tálald.

A tesók elárulták azt is, hogy néha azért bűnözni is szoktak. Olyankor jó pár korsó sört legurítanak együtt. Szerintünk ennyit igazán megérdemelnek. Mi meg várjuk az újabb filmeket, ahol ismét megvillantják gyönyörűen kidolgozott, izmos alakjukat.

Így gyógyult ki az érzelmi evésből a fiatal lány, Alannahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180627-alanna-maniscalco-kigyogyult-az-erzelmi-evesbol.htmlAlanna Maniscalco sok-sok éve a teltebb nők táborát erősítette, mire rájött, hogy súlyos érzelmi evő. Nem sokkal később kiderült, hogy más testi betegsége is van, ami miatt többször műteni kellett. Ennek ellenére sikerült összeszednie magát, ma pedig boldog és egészséges. Ismerd meg a történetét. Ez Zsír!OrigoÍgy sportol várandóssága alatt Konkoly Ági, egykori szépségkirálynőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180625-konkoly-agi-varandossagarol-meselt-az-ez-zsir-magazinban.htmlKonkoly Ági modell, egykori szépségkirálynő volt Sarka Kata vendége a vasárnapi Ez Zsír! magazinban. Ági, aki második gyermekével várandós, többek között arról mesélt, hogyan sportol kismamaként. Ez Zsír!Origo5 fogyókúrás tipp, ami tényleg használhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180613-fogyokuras-tippek-amik-tenyleg-hasznalnak.htmlTele van az internet mindenféle jól csengő és sokat ígérő diétával, nagy részük azonban többet árt, mint használ. Éppen ezért érdemes a talán kevésbé hangzatos, mégis sokkal többet érő, egészséges életmódra rávezető tippeket megfogadni. Ez Zsír!OrigoUtáltam az esküvői képeimet, lefogytam 45 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180621-utalta-az-eskuvoi-kepeit-45-kilot-fogyott-a-fiatal-lany.htmlA 28 éves Parisa Anahid évekig küzdött súlyproblémákkal. Életmódváltását követően ma úgy érzi, végre ő irányítja az életét, és újra boldog tud lenni. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!OrigoA leginspirálóbb magyar nők a fitnesz és más sportágak területérőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180613-inspiralo-magyar-sportolonok-a-fitnesz-teruleterol.htmlHa egy kis extra motivációra lenne szükséged, ideje megismerkedned ezzel az öt nagyszerű nővel, akik lépten-nyomon bizonyítják, hogy milyen remek dolog a sport, mennyi akaraterőt ad, és mennyi mindent képes kihozni az emberből. Ez Zsír!OrigoInzulinnal kezelt cukorbetegként váltott életmódot Niki: ismerd meg a történetéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180607-interju-simon-szimonettaval-es-arpas-nikivel-fogyas-edzes-cukorbetegseggel.htmlÁrpás Niki egy évvel ezelőtt határozta el magát az életmódváltás mellett. Mivel 12 éves kora óta inzulinnal kezelt cukorbeteg, profi segítséget kért az étrend- és az edzésterv kialakításához: Simon Szimonetta aerobikprezenterrel kezdtek közös munkába. Niki azóta nemcsak, hogy sokat formásodott, de a laboreredményei is egyre jobbak, és kevesebb inzulint kell használnia. Velük interjúztunk! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.