A szuperegészséges nasi: céklachips

Forrás: Shutterstock -
chips cékla recept gasztronómia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mivel a céklának magas a vastartalma, az egyik legnagyszerűbb élelmiszer, de más tápanyagok is, többek között kalcium, mangán, réz, magnézium és vitaminok találhatók benne. Ha elcsábulsz egy kis nasira, bűnözz bátran, hiszen sokkal egészségesebb bármelyik gyári burgonyachipsnél.

Hozzávalók (2 fő részére)

• 3 db cékla
• 3 ek olívaolaj
• só

A szuperegészséges nasi, a céklachips Forrás: Shutterstock

Elkészítés

1. Készítsd elő a céklákat: mosd meg a gumókat, vágd le a végüket, majd hámozd meg és vágd ketté őket.
2. A meghámozott, félbevágott darabokat szeleteld fel olyan vékonyra, amilyenre csak tudod.
3. Vegyél elő egy lapos tepsit, és fedd le papírtörlővel. Helyezd rá egymás mellé a céklaszeleteket és felülről is borítsd be papírtörlővel. Nyomkodd meg a szeleteket, és itasd fel a levet a törlővel. Hagyd száradni egész éjjel, a szeletek másnapra szemmel láthatóan dehidratálódnak.
4. Béleld ki a tepsit sütőpapírral és helyezd rá a céklákat. Locsold meg őket olívaolajjal. Előmelegített sütőben,120˚C fokon 10 percig süsd, vagy amíg ropogósak lesznek.
5. A chipseket óvatosan vedd ki a sütőből, és papírtörlővel itasd fel. Ízlés szerint sózhatod.
6. Élvezd, hogy bűnözhetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.