A legegészségesebb nyári desszert: chocobanana

Forrás: Shutterstock -
csokoládé banán egészség desszert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Így nevezik ezt a jeges finomságot a Karib-térségben és Dél-Amerikában, ahol jócskán megterem a banán, és a csokoládé fő alapanyaga, a kakaóbab. Az ottani forróság ihlette ezt a végtelenül egyszerű és nagyszerű desszertet, amely a nyári melegben felfrissít, és nemcsak finom, de egészséges is.

Elkészítése:

1. Vegyél annyi darab kisebb banánt, ahány desszertet szeretnél készíteni. Ha csak nagyobb banánok vannak a zöldségesnél, azokat ketté lehet vágni, és mindegyikbe egy-egy pálcikát kell dugni. Az lesz a jégrémek nyele.

2. Tedd a felpálcikázott banánokat a mélyhűtőbe egy éjszakára.

3. Egy fémedénybe tegyél 1-2 tábla, lehetőleg 70 százalékos kakaótartalmú (cukormentes) étcsokoládét (az elvárt mennyiséggel arányban), és melegítsd vízgőzben, amíg teljesen elolvad.

4. Vedd ki a mélyhűtőből a banánokat, és a pálcikájuknál fogva egyenként mártogasd bele a meleg, olvadt fekete csokoládéba. A hideg banánra szinte azonnal rádermed a csokoládémassza, és már kész is a chocobanana, azaz a csokis banán, amely nemcsak egészséges, hanem egyenesen mennyei!

Chocobanana Forrás: Shutterstock

Ínyencek pirított mandulát vagy kókuszreszeléket is szórhatnak a forró csokoládéba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.