Igazi szuperreggeli: a zsírgyilkos zabkása

Forrás: Thinkstock -
zsír has fogyás zab háj egészség zabkása
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Biztosan hallottad már, hogy mennyire egészséges zabkását reggelizni, mi pedig most eláruljuk, miért. Néhány perc elkészíteni és még a pocakodról is lekerülnek a zsírpárnák. 

Elég egy kis forró víz vagy tej, valamint egy kis zab és máris kész a zabkása. Feldobhatod még néhány egészséges hozzávalóval, és garantáltan leperegnek a kilók. Eláruljuk, miért is olyan egészséges ez a reggeli.

A Life.hu dietetikusa korábban elmondta, hogy a zabpehely vízben nem oldódó rostforrás, ám mindazzal a számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amivel a rostok. "A vizet magához vonja, megduzzad, kitölti a beleket, hosszú ideig teltségérzetet biztosít. Energiaszegény étrendben is kiválóan alkalmazható. Csökkenti a koleszterinszintet, érvédő hatású, és egyenletesebb vércukor-emelkedést biztosít. Egy pohár joghurtba 2 teáskanál zabpehely ideális tízórai és ezzel már tettünk egy kis lépést az egészségünk megőrzéséhez" - mondta a dietetikus.

Ezen kívül pedig alacsony a glikémiás indexe, így a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Csökkenti a vérnyomást, tartalmaz fehérjét, szénhidrátot és antioxidánsokat is. Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedés esélyét.

És, ami miatt a fogyókúrázók is imádják: hamar eltelít, sokáig teltségérzetet biztosít és béltisztítónak is kiváló.

Finom, mégis egészséges reggeli a zabkása Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.