Igazi szuperreggeli: a zsírgyilkos zabkása

Forrás: Thinkstock -
zsír has fogyás zab háj egészség zabkása
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Biztosan hallottad már, hogy mennyire egészséges zabkását reggelizni, mi pedig most eláruljuk, miért. Néhány perc elkészíteni és még a pocakodról is lekerülnek a zsírpárnák. 

Elég egy kis forró víz vagy tej, valamint egy kis zab és máris kész a zabkása. Feldobhatod még néhány egészséges hozzávalóval, és garantáltan leperegnek a kilók. Eláruljuk, miért is olyan egészséges ez a reggeli.

A Life.hu dietetikusa korábban elmondta, hogy a zabpehely vízben nem oldódó rostforrás, ám mindazzal a számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amivel a rostok. "A vizet magához vonja, megduzzad, kitölti a beleket, hosszú ideig teltségérzetet biztosít. Energiaszegény étrendben is kiválóan alkalmazható. Csökkenti a koleszterinszintet, érvédő hatású, és egyenletesebb vércukor-emelkedést biztosít. Egy pohár joghurtba 2 teáskanál zabpehely ideális tízórai és ezzel már tettünk egy kis lépést az egészségünk megőrzéséhez" - mondta a dietetikus.

Ezen kívül pedig alacsony a glikémiás indexe, így a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Csökkenti a vérnyomást, tartalmaz fehérjét, szénhidrátot és antioxidánsokat is. Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedés esélyét.

És, ami miatt a fogyókúrázók is imádják: hamar eltelít, sokáig teltségérzetet biztosít és béltisztítónak is kiváló.

Finom, mégis egészséges reggeli a zabkása Forrás: Thinkstock
Elképesztően soványra fogyott Gáspár Evelinhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180712-elkepesztoen-sovanyra-fogyott-gaspar-evelin.htmlNem újdonság már Gáspár Evelin életmódváltása, ám azt talán senki nem sejtette eddig, hogy ennyire lefogyott. Most bikiniben mutatta meg testét, amitől leesett az állunk. Ez Zsír!--Judy nagyon lefogyott: fotóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180711-judy-nagyon-lefogyott.htmlTöbb kilótól is sikerült megszabadulnia Judynak, melyet életmódváltásának köszönhet. Az énekesnő csak úgy ragyog. Ez Zsír!--Jeana Jones testépítő nagymamát lánya nővérének nézikhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180711-jeana-jones-testepito-nagymamat-lanya-noverenek-nezik.htmlKét hónap alatt 11 kilótól szabadult meg Jeana Jones, aki a gyorsételek függője volt. Végül úgy döntött, az egészség mellett dönt, lefogyott és tesépítő lett. Ma már nem hiszik el, hogy nagymama. Ez Zsír!--Kávé helyett ébreszd fel reggel a testedet 5 jógagyakorlattal http://www.life.hu/ez-zsir/20180709-kave-helyett-ebreszd-fel-reggel-a-testedet-5-joga-gyakorlattal-jogapozok.htmlA koffein a legtöbb ember számára elengedhetetlen ébredéskor. Sokan vallják, a reggeli kávéjuk előtt szinte képtelenek gondolkodni, testük és elméjük számára is fontos tehát a serkentő. Ám van egy olyan mozgásforma, mellyel egyrészt nem ébreszted fel sem a családot, sem a szomszédokat, másrészt fokozatosan ébreszted fel a szellemedet és a szervezetedet: a jóga. Ez Zsír!Origo20 kilót hízott várandóssága alatt Fresh Viki: így adta le a felesleget!http://www.life.hu/ez-zsir/20180709-fresh-viki-igy-fogyott-le-gyermeke-szuletese-utan.htmlGyulai Viki, vagy ahogy talán még többen ismerik, Fresh Viki volt Sarka Kata vendége vasárnap az Ez Zsír! magazinban. Viki többek között arról mesélt, hogy hány kilót szedett fel a várandósság alatt, és hogyan sikerült ezt leadnia. Ez Zsír!OrigoAzt hitték, hogy terhes, lefogyott 50 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180629-azt-hittek-hogy-terhes-lefogyott-50-kilot-haley-hartung-kaufman.htmlKomoly traumák miatt menekült az evésbe Haley Hartung-Kaufman, akit nagymamája meghökkentő szavai döbbentettek rá, hogy mennyire elvesztette a kontrollt élete felett. Olvasd el Haley történetét! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.