depresszió fogyás egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy milyen szoros kapcsolatban van egymással az elme és a test? A fiatal lány, Jaz Jackson akkor tudott talpra állni, amikor szembesült vele, hogy érzelmi evő. Ismerd meg a történetét!

„Évek óta depresszióval küzdöttem. Klinikai depresszióval és szorongással diagnosztizáltak 2012-ben. A helyzet 2016-ban fordult igazán rosszra, amikor véget ért a párkapcsolatom. Ekkor kezdtem az evést egyfajta menedékként használni. Semmire nem mondtam nemet, jöhetett minden, amit megkívántam. Talán mondanom sem kell, hogy rengeteg gyorsételt ettem, és talán még annál is többet nassoltam.

Jaz Jackson Forrás: Jaz Jackson

Aztán jött egy pont, amikor nagyon elkeseredtem a súlygyarapodás miatt. 90 kiló voltam a 157 cm-es magasságomhoz, ami nem kevés. Ekkor próbáltam ki az úgynevezett limonádédiétát, aminek annyi a lényege, hogy 15 napig csak vízben elkevert juharszirupot, citromlevet és cayenne borsot fogyasztottam. Először jól működött, de amikor leálltam vele, szinte azonnal visszajöttek a leadott kilók. Mai szememmel már látom, hogy ennek semmi értelme nem volt, hiszen nem tanultam el belőle egészséges étkezési szokásokat.

Úgy éreztem, hogy radikálisabb változásra van szükségem, ki kell lépnem a komfortzónámból, ahhoz, hogy visszanyerjem a mentális és testi egészségemet, ekkor ugyanis már rájöttem, hogy érzelmi evő vagyok. Habár korábban azt éreztem, hogy semmi pénzért nem lépnék be egy edzőterembe, kerestem egy olyan személyi edzőt, aki táplálkozási szakemberként is tanácsokat tud adni. Az első egyébként az volt, hogy iktassam ki az étrendemből a finomított szénhidrátot, így a cukros, fehér lisztes ételeket, és persze a cukrozott üdítőket is. Folyamatosan nyomon követtük az étkezéseimet, és az üres kalóriákat mind kiiktattuk. Végül napi öt étkezésre álltam be, odafigyelve a magas fehérjetartalomra. Szombatonként tartottam egy csalóétkezést.

„Az első egyébként az volt, hogy iktassam ki az étrendemből a finomított szénhidrátot” Forrás: Jaz Jackson

Két hónap alatt öt kilót fogytam az új étrenddel, ami mellé természetesen az edzéseket is beiktattam. Heti hat alkalommal sportoltam, egyenlő arányban kardiós és súlyzós edzéseket is csináltunk. A személyi edzőmmel nagyon jól ment a munka, rendszeresen új kihívások elé állított. Miután 18 kilót leadtam, a fogyásnál sokkal fontosabb lett számomra az izomépítés.

„Heti hat alkalommal sportoltam, egyenlő arányban kardiós és súlyzós edzéseket is csináltunk” Forrás: Jaz Jackson

Soha többet nem akarok abba a helyzetbe kerülni, mint ahonnan elindultam, és ezért mindent meg is teszek. A legjobb az egészben, hogy már nem esik nehezemre, életmóddá vált. Ami azonban a legjobb volt a fogyásban, annak semmi köze nincs a mérleghez, habár a mínusz 23 kilóra is büszke vagyok. A legnagyobb boldogságom mégis az, hogy fejben újra rendben vagyok, visszanyertem a mentális egészségemet. Hihetetlen érzés, hogy ma már másoknak is segíthetek ebben, elindítottam ugyanis egy blogot és Instagram-oldalt, ahol egészséges életmóddal kapcsolatban adok tanácsokat. Hiszen ha egészség van, minden van."

„Habár a mínusz 23 kilóra is büszke vagyok, a legnagyobb boldogságom mégis az, hogy fejben újra rendben vagyok” Forrás: Jaz Jackson
Hamarosan megszületik Németh Dorottya kétszeres fitneszvilágbajnok kisfiahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180716-a-ketszeres-fitneszvilagbajnok-nemeth-dorottya-hamarosan-eletet-ad-kisfianak.htmlNémeth Dorottya kétszeres világbajnok fitneszmodell az Ez Zsír! magazinban beszélt várandósságáról. Azt is elárulta, melyek voltak a legnehezebb pillanatok. Ez Zsír!OrigoA titok, ami Cristiano Ronaldót a legnagyobbak közé emelte: így edz a sztárfocistahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180713-ez-cristiano-ronaldo-kirobbano-formajanak-titka.htmlCristiano Ronaldo kirobbanó fizikalitása, rendkívüli teherbírása nem a véletlen műve. A 33 éves világklasszis tényleg mindent megtesz azért, hogy a legjobb legyen. Ez Zsír!--Recept: joghurtban sült csirkemell sajtchipsszelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180713-recept-joghurtban-sult-csirkemell-sajt-chipsszel.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoAzt hitték, hogy terhes, lefogyott 50 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180629-azt-hittek-hogy-terhes-lefogyott-50-kilot-haley-hartung-kaufman.htmlKomoly traumák miatt menekült az evésbe Haley Hartung-Kaufman, akit nagymamája meghökkentő szavai döbbentettek rá, hogy mennyire elvesztette a kontrollt élete felett. Olvasd el Haley történetét! Ez Zsír!OrigoGörögdinnye diéta: kezdőktől a bevállalósokighttp://www.life.hu/ez-zsir/20180628-gorogdinnye-dieta-kezdoktol-bevallalosokig.htmlA görögdinnye a legideálisabb finomság a fogyókúrázni vágyóknak, hiszen több mint 90 százalék a víztartalma, ami csökkenti az éhségérzetet, megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól, és könnyen emészthető. Nyári melegben hidratál, felfrissít, valamint vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el szervezetet. Kezdheted a diétád egy könnyed lemondással, vagy a cél érdekében akár turbófokozatra is kapcsolhatsz. Ez Zsír!OrigoMég ma is sok a téves információ a fogyókúra kapcsán: interjú Nagy Judittalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180622-interju-nagy-judittan-a-fitten-pozitivan-bloggerevel.htmlNagy Judittal, a Fitten pozitívan bloggerével beszélgettünk arról, hogy milyen kérdésekkel keresik fel a nők, akik fogyni, formálódni szeretnének. Judit azt is elárulta, melyik testrészükkel a legelégedetlenebbek a nők, és hogy mi rá a megoldás. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.