Recept: spenótos túrógombóc kapormártással

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
kapor túrógombóc spenót
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! 

Hozzávalók

Gombóc:

  • 500 g túró
  • 2 db tojás
  • 30 g vaj
  • 200 g friss spenótlevél
  • őrölt bors
  • 3 g fokhagyma
  • 90 g búzadara

Kapormártás:

  • 3 cs kapor
  • 2 dl tejszín
  • 30 g vaj
Spenótos túrógombóc kapormártással Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése

A gombóchoz a túrót áttöröm. Belekeverem a búzadarát, a puha vajat és a tojást. Hozzáadom a friss spenótlevelet, és összegyúrom a tésztát. Ízesítem sóval, borssal, és kevés fokhagymával. Gombócokat formálok, és enyhén sós vízben kifőzöm. A mártáshoz az alapanyagokat egy kis vajon megfuttatom, keményítővel vagy liszttel sűrítem.

Nézd meg a tejes adást!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.