Ez a tea segít a fogyásban: 100 kalóriát is elégethetsz vele

Forrás: Shutterstock -
zöld tea tea zsírégetés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg termék segíti a fogyókúrázókat, de el is veszhetünk ebben az útvesztőben. Van azonban egy olyan régi, de jól bevált kiegészítője a diétának, amiről könnyen megfeledkezünk a sok modern termék között, pedig nem kellene: ez a zöld tea.

A fogyókúrázás nagyon nehéz műfaj, főleg a sok diétás vagy étkezési tanács miatt, amelyek sokszor összezavarják a fogyni vágyókat. Rengeteg terméket lehet már kapni, amelyek gyors és biztos súlyvesztést ígérnek, de általában nem lehet tudni, hogy valóban hasznosak-e. Van azonban egy ital, amelyről már régóta köztudott, hogy hasznos lehet, de érdemes feleleveníteni, mert hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, ez pedig a zöld tea.

Ez a tea segít a fogyásban Forrás: Shutterstock

A zöld teát évszázadokig fogyasztották az egészségre gyakorolt hatása miatt, ám a súlycsökkenéssel kapcsolatos előnyei csak nemrégiben lettek kiemelve.

Tanulmányok kimutatták, hogy a zöld teában található összetevők, mint a koffein és flavonoidok felgyorsítják az anyagcserét

lehetővé téve a zsír gyorsabb lebontását. Étrendváltoztatás nélkül is fogytak egy tanulmány szerint azok, akik hetente kétszer fogyasztottak zöld teát, egy másik kutatás szerint pedig napi 100 kalóriát lehet elégetni az itallal.

Hogyan készítsük el, hogy hatásos legyen?


A felforralt vizet 10 percig hagyjuk hűlni, forrón nem szabad a teafűre önteni, ugyanis a túl meleg víz kiölheti a teában lévő jótékony vegyületeket. Citrommal is ízesíthetjük még az italt, de értelemszerűen a cukrot vagy egyéb édesítőket érdemes elkerülni - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.