Recept hétvégére: hajtogatott sajtos bukta

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
recept bukta sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók

Tészta:

  • 700 g liszt
  • 200 g tej
  • 80 g langyos víz
  • 50 g puha vaj
  • 25 g só
  • 40 g élesztő
  • 2 db tojás
  • 20 g kristálycukor

Sajtkrém:

  • 200 g juhtúró
  • 100 g tejszínes krém sajt
  • 100 g mozzarella sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cs kapor
  • 1 cs menta
  • 1 cs petrezselyem zöldje
  • frissen őrölt bors
  • 20 g mustár
Hajtogatott sajtos bukta Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése

A sajtkrém alapanyagait összedolgozom, simára keverem. A tésztát összegyúrom, majd 30 percig kelni hagyom. 5-8 dkg-os gombócokra adagolom, és kinyújtom. Megkenem a sajtkrémmel, amit készítettem. Meghajtogatom, majd újra megkenem, végül a dupla hajtás tetejét is megkenem a krémmel. A második kelesztés körülbelül 20 perc, végül 180 fokra előmelegített sütőben kisütöm.

Nézd meg a teljes adást!

Németh Kristóf rajong a fegyverekért: gyerekkora óta a lövészet a hobbijahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180806-nemeth-kristof-szinesz-hobbija-a-loveszet.htmlA hétvégi Ez Zsír! magazinban Németh Kristóf volt Sarka Kata vendége a LifeTV-n. A színész kedvenc hobbijáról vallott, ami gyerekkori szerelemként kezdődött, majd felnőttként újra visszatalált hozzá. Nem másról van szó, mint a lövészetről. Ez Zsír!OrigoEgyetlen ember teljesítette a világ legkegyetlenebb futóversenyét: a magyar Szőnyi Ferenchttp://www.life.hu/ez-zsir/20180718-szonyi-ferenc-egyedulikent-ert-celba-a-2018as-the-hell-race-futoversenyen-a-himalajan.htmlKimondani is hihetetlen, nemhogy még végigcsinálni: ez jutott először eszünkbe Szőnyi Ferenc teljesítményéről, aki a világ legembertpróbálóbb terepfutó versenyén ért egyedüliként célba. A magyar ultratriatlon világbajnok 480 km-t teljesített a Himaláján, a 10 ezer méteres szintkülönbséget is leküzdve. Ez Zsír!Origo23 kilót fogyott, és kilábalt a depresszióbólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180717-23-kilot-fogyott-es-kilabalt-a-depressziobol-jaz-jackson.htmlHogy milyen szoros kapcsolatban van egymással az elme és a test? A fiatal lány, Jaz Jackson akkor tudott talpra állni, amikor szembesült vele, hogy érzelmi evő. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!OrigoAzt hitték, hogy terhes, lefogyott 50 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180629-azt-hittek-hogy-terhes-lefogyott-50-kilot-haley-hartung-kaufman.htmlKomoly traumák miatt menekült az evésbe Haley Hartung-Kaufman, akit nagymamája meghökkentő szavai döbbentettek rá, hogy mennyire elvesztette a kontrollt élete felett. Olvasd el Haley történetét! Ez Zsír!OrigoGörögdinnye diéta: kezdőktől a bevállalósokighttp://www.life.hu/ez-zsir/20180628-gorogdinnye-dieta-kezdoktol-bevallalosokig.htmlA görögdinnye a legideálisabb finomság a fogyókúrázni vágyóknak, hiszen több mint 90 százalék a víztartalma, ami csökkenti az éhségérzetet, megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól, és könnyen emészthető. Nyári melegben hidratál, felfrissít, valamint vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el szervezetet. Kezdheted a diétád egy könnyed lemondással, vagy a cél érdekében akár turbófokozatra is kapcsolhatsz. Ez Zsír!OrigoBikinialak diéta nélkül: 15 tipp, amivel könnyedén menni foghttp://www.life.hu/ez-zsir/20180628-bikinialak-dieta-nelkul-tippek.htmlKéptelen vagy lemondani a kedvenc ételeidről, de a fürdőruha nem úgy áll rajtad, ahogyan szeretnéd? Vannak olyan apró módszerek, amelyek odafigyeléssel betarthatók, és máris tettél azért, hogy jobban érezhesd magadat a bőrödben. Íme, 15 tipp, hogyan hozd magadat formába a strandszezonra. Még nem késő! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.