10 tipp a nyár végi karcsúsításért, nem késő belevágni

Forrás: Shutterstock -
karcsú diéta fogyás karcsúság táplálkozás egészség sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igaz, hogy már beköszöntött az augusztus, de még mindig nem késő egy kicsit formába hozni magunkat. Tíz tippet mutatunk arra, amellyel könnyebb megszabadulni néhány felesleges kilótól. 

Természetesen egyetlen diéta sem áll meg a megfelelő mennyiségű sport nélkül, ám néhány egyszerű tipp betartásával megkönnyíthetjük, hogy eltűnjenek a felesleges kilók. A Huffingtonpost 10 tanácsot szedett össze táplálkozás tanácsadók segítségével, melyek némelyike apróságnak tűnhet, mégis fontos.

Mielőtt azonban valaki diétába kezd, konzultáljon orvosával!

1.Együnk friss ételt!

A diéta sokszor a vacsorákon csúszik el. A munkából hazaérvén vesszük észre, hogy nincs a hűtőben semmi, így gyakran a gyorséttermek kínálatát vesszük szemügyre. Vasárnaponként szánjunk arra 15 percet, hogy megtervezzük a heti menüt, így biztosan nem csábulunk el.

A friss élelmiszerek, például a gyümölcsök, zöldségek, sovány húsok, alacsony zsírtartalmű tejtermékek fogyasztása sokkal kevésbé hízlal mint például egy pizza.

2. Jó minőségű szénhidrát

Együnk lassan felszívódó szénhidrátokat, mint például teljes kiörlésű lisztből készült pékárut vagy babot.

A diéta alatt is rendben van a szénhidrátok fogyasztása, ám ezek minőségére kiemelt figyelmet kell fordítani. Fogyasszunk zabot reggel, köretként pedig barnarizst.

3. Együnk minden negyedik órában

Nehéz határvonalat húzni az egész napos evés és a gyakori evés között, ám a szakértők azt javasolják, hogy inkább többször együnk keveset, így ha 4 óránként viszünk be táplálékot szevezetünkbe, azt tekinthetjük ideálisnak.

4. Félre az üdítővel!

Rengetegen szeretik az üdítőtet, ám ezek kalóriatartalma igen magas, így ha ezektől megszabadulunk, csak úgy peregnek majd le a kilók.

5. Késői vacsora

Nem jó ötlet, ha közvetlenül a lefekvés ellőtt étkezünk. A vacsorát ejtsük meg legkésőbb 2 órával azelőtt, mielőtt ágyba kerülnénk. A vacsora utáni nassolás sem kizárt, ha az 2 órával a lefekvés előtt történik. Ez lehet például egy vékony szelet teljeskirölésű kenyér mogyoróvajjal.

6. Ne zárjuk ki kedvenc ételeinket

A szakértők azt mondják, hogy nem mindig sikeres az a diéta, amely teljesen ki akarja zárni a csalónapokat az étrendből. Azt mondják, hogy ha valaki például a gyorsételek rajongója, nagyritkán megengedhet magának egy sajtburgert.

Még augusztusban sem késő lefaragni néhány kilót Forrás: Shutterstock

7. Mérjük ki az adagokat

Egyszerű, mégis hasznos tipp, ha kimérjük a hozzávalókat egy fagyiskanállal. A tésztát, a sajtot, a tojássalátát, a kukoricát és a burgonyapürét például mérjük ki ezzel a módszerrel így biztosan nem fogyasztunk belőle túl sokat. Fogyaszthatunk 2 kanálnyit ezekből, ami nagyjából fél csészének felel meg.

8. Fontos a reggeli

Ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően működjön, ne hagyjuk ki a reggelit! Ha a szervezetünk nem tudja, hogy mikor kap újra táplálékot, raktározásba kezd. Ezt kerüljük el!

9. Fehérje háromszor egy nap

Fontos a megfelelő fehérjebevitel, amit napi háromszor javasolnak. Ez 2-3 uncia egy adagban, ami lehet például csirkehús vagy 2 tojás is.

10. Találjunk helyettesítő termékeket

Nem muszáj mindent kiiktatni az étrendünkből, inkább találjunk valami helyettesítőt, ami kevésbé hízlaló. Például majonéz helyett tehetünk vékonyra szeletelt avokádót a szendvicsünkbe, tortilla helyett pedgi csomagoljuk salátalevélbe a tölteléket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.