A hétvége receptje: diókrémmel töltött padlizsán

2018.09.02. 10:00

A dió az egyik legfinomabb és legegészségesebb mag, igazi csemege az őszi napokban. Süteményekhez sokan használják, pedig más receptekben, akár sós variációkban is kiválóan működik. Nézd meg, mivel párosította Buday Péter szakács!

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 250 g dióbél
  • 2 g fokhagyma
  • 1 g őrölt koriander
  • 1 cs kapor
  • 1 cs menta
  • 1 db gránátalma
  • víz
  • 0,5 g chili
  • 50 g dió olaj
Diókrémmel töltött padlizsánForrás: Shutterstock

A dióban található vitaminok, ásványi anyagok és esszenciális zsírsavak kincset érnek: rendszeres fogyasztásuk segíthet a vérnyomás egészséges szinten tartásában, és csökkentheti a koleszterinszintünket. A benne található sok omega-3 zsírsav az agyi fejlődésnek is nagyon jót tesz. Ha ez még nem lenne elég, a dió meglehetősen sok E-vitamint is tartalmaz, amely nemcsak a bőröd szépségéről gondoskodik, de fontos antioxidáns is.

Elkészítése:

A diókrémhez minden alapanyagot beleteszünk egy turmixgépbe, és krémes állagúvá pürésítjük. A padlizsánnak talpat vágunk, majd hosszában vékony szeletekre vágjuk, és serpenyőben olajon megsütjük. Az elkészült diókrémet beletekerjük a sült padlizsánszeletekbe, végül bőségesen meglocsoljuk dióolajjal.

Itt megnézheted a videót is!

Szeptember 1-jén minden a sportról szól Budapesten
Szeptember 1-jén ismét sportpályává változnak az utcák, terek és grundok; kezdetét veszi a harmadik Budapest Urban Games (BUG). A különleges kezdeményezés célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása. A programból a streetball, a futás, a grundfoci, a laser run és a Duna-átúszás sem hiányzik. További részletek a facebookon és az esemény honlapján.
dióbug2018receptpadlizsán