Egészséges édesség: gyümölcsös kuszkusz

2018.09.08. 08:00

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:  

  • 100 g kuszkusz
  • 100 g tej
  • 100 g víz
  • 200 g görög joghurt
  • 50 g mascarpone
  • 100 g citrom leve
  • 10 g őrölt fahéj
  • ½ rúd vanília, vagy ennek megfelelő mennyiségű vanília aroma
  • édesítőszer
  • 40 g mazsola
  • 400 g nektarin
  • 2 db kisebb sárgadinnye
  • 100 g ribizli
Gyümölcsös kuszkuszForrás: Keverd újra Buday!/Life TV

Elkészítése:  

A fele vízben, fele tejben megfőzött kuszkuszhoz hozzáadom a joghurttal kikevert mascarpone sajtkrémet. Ízesítem citrommal, fahéjjal, vaníliával, és valamilyen édesítőszerrel. Ez lehet sztívia, eritrit, stb. Ebbe az alapba keverem bele a mazsolát, a nektarint, a ribizlit, és a sárgadinnyét. Ebben a receptben az a legjobb, hogy bátran variálható, azaz bármilyen egyéb gyümölccsel is elkészíthető.

Nézd meg a videót!

gyümölcsreceptédességkuszkusz