Vegán életmódra vált a pasid? Lehet, hogy kapuzárási pánikot él át

Forrás: Shutterstock -
kapuzárási pánik életmódváltás középkorú vegán életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Furcsa dolgot állítanak a kutatók: a kapuzárási pánik első jele lehet a férfiaknál, ha vegán életmódra váltanak.

A Metro azt írja, nemrég brit kutatók 3000 felnőttet faggattak ki életmódjukról és arra a következetésre jutottak, hogy z emberek az idő múlásával egyre inkább elkezdenek aggódni egészségük miatt, és ez főleg a férfiakra jellemző.

A válaszadók 24 százaléka azt vallotta, amikor ez a pont eljött az életükben, vegán életmódra váltottak, 31 százalék pedig jelentkezett egy nagyobb kihívásra, például egy maratonra.

A kapuzárási pánik jele lehet az életmódváltás Forrás: Shutterstock

A felmérés alapján úgy tűnik, az öregedés egyúttal magával vonja azt is, hogy gyakrabban látogatuk meg orvosunkat, változtatunk étkezési szokásainkon és teljesen lemondunk az alkoholról.

Általánosságban elmondható, hogy 30 év fölött kezdünk el jobban odafigyelni az egészségünkre, de a férfiak esetében általában a negyvenes évek jelentik a fordulópontot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.