Egy 13 éves angol kisfiú túlsúlya miatt halt meg

Forrás: Dreamstime -
halál Anglia elhízás gyermekkor túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angliában meghalt egy 13 éves kisfiú, halálának oka egyértelműen a túlsúlya volt. Kegyetlen figyelmeztetés ez arra, hogy a gyermekkori elhízás nem csak felnőttként okoz komoly problémát.

A fiatalkori elhízás egyre nagyobb probléma, Angliában minden ötödik gyerek súlyfelesleggel kezdi az iskolát, ami később csak rosszabb lesz: háromból egy gyereknél súlyos túlsúly alakul ki. Nem kérdés, hogy milyen komoly egészségi gondokkal jár az elhízás, kegyetlen ébresztő lehet a mostani eset azok számára, akik eddig nem vették komolyan a gyerekek súlyproblémáját. Egy 13 éves angol kisfiú ugyanis meghalt, méghozzá az elhízás miatt. Több mint 101 kilót nyomott, ami kétszerese az egészséges súlyának. A közlések szerint halálát a lábából tüdejébe jutott vérrög okozta, melynek kialakulásáért egyértelműen a túlsúlya okolható.

A 13 éves kisfiú halálát egyértelműen az elhízás okozta Forrás: Dreamstime

ég soha nem hallottam arról, hogy egy ilyen fiatal fiú halálát elhízás okozza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.