szárított gyümölcs fagyasztott gyümölcs hízás egészség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyümölcsök rendkívül gazdagok vitaminokban, vízben és antioxidánsokban is, ám emellett jó adag cukrot is tartalmaznak. A friss gyümölcsnél azonban jobban hízlalhat a szárított és a fagyasztott is. 

A Health.com cikke szerint naponta kétszer kell friss gyümölcsöt fogyasztanunk, hiszen így sok vitamint, vizet és antioxidánst vihetünk a szervezetünkbe. A legtöbb gyümölcs azonban sok cukrot is tartalmaz, így nem ajánlatos korlátlan mennyiségben fogyasztani.

Ám nem friss formában hizlalnak leginább. Azt írják, hogy sok cég cukrot ad a fagyasztott gyümölcshöz, így mielőtt megvásároljuk őket, nézzük meg a csomagolást. Csak olyat vásároljunk amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot!

Remek vitaminforrás a gyümölcs Forrás: Shutterstock

A szárított gyümölcs is gyümölcs, annyi a különbség csupán, hogy a szárítás során elvonódik belőle a víz. Így egy csésze szárított gyümölcs 5-8-szor több kalóriát és cukrot tartalmaz, mint friss társaik. A példának okáért egy csésze szőlő 60 kalóriát jelent, míg ugyanennyi mazsola 460-at.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.