Recept: így készül a fehérpecsenye carpaccio

2018.09.21. 20:49

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • 600 g fehér pecsenye
  • 100 g étolaj
  • 20 g friss bazsalikom
  • 20 g frissen őrölt bors
  • 10 g reszelt szerecsendió
  • 20 g őrölt koriandermag
  • 20 g nagy szemű só
  • 300 g meggy
  • 30 g balzsamecet
  • 20 g méz
  • 50 g parmezán sajt
  • 40 g dióolaj
  • 80 g rukkola
  • 30 g nagy szemű só
Fehér pecsenye carpaccioForrás: Keverd újra Buday!/Life TV

Elkészítése:

A fehérpecsenyét elősütöm, csak kérget adok neki, hiszen a carpaccio lényegében nyers húst jelent. Az előkészített fűszerkeverékbe belegörgetem, majd egy megolajazott zsugorfóliába tekerem, és hagyom legalább egy napot érni. Tálaláskor nagyon vékony szeletekre vágom, és rögtön egy tálra fektetem. Készítek egy különleges öntetet. A meggy levét kipréselem, és összekeverem balzsamecettel. Kevés mézet hozzáadva beforralom, hogy krémes legyen. A tálon levő szeleteket meglocsolom ezzel a finom öntettel, és megsózom durva szemű sóval. Meghintem reszelt érlelt sajttal. A tetejére friss bazsalikomot és rukkolalevelet hintek, amit meglocsolok egy kevés dióolajjal.

Nézd meg az elkészítését:

receptpecsenyecarpaccio