Ez lehet az oka annak, hogy nem működik a diétád

Forrás: Shutterstock -
diéta fogyás egészséges életmód fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szakértő elárulta, a diétánk során nem csak ott hibázunk, hogy hamar feladjunk, hanem ott, hogy hagyjuk, testünk hadd merüljön ki.

Már 10 éve fogyókúrázol, de úgy látod, semmi eredménye? Lehet, hogy valamit rosszul csinálsz. Dr. Nick Fuller a The Sunnak elárulta, a hosszú távú diéták valójában nem működnek.

Úgy véli, diétázni és edzeni kellene, de csupán egy hónapig, ezután ugyanis egy hónapig szünetet kellene tartani.

A fogyókúrák gyakran kudarcba fulladnak Forrás: Shutterstock

A hosszú távú diéták azért nem jók, mert a kezdeti fogyás után ugyanúgy visszajönnek a már leadott kilók, szervezetünk ugyanis kimerül és elkezd ellenünk dolgozni" – magyarázta.

Mint mondja, a leghelyesebb, ha legalább minden második hónapban tartunk egy kis szünetet a diétánkban. Egy hónap alatt a szervezet még nem ébred rá, hogy valójában diétát folytattunk és nem lassítja le az anyagcserét. Így csak havi két kilótól szabadulunk meg, és ettől még nem kezd el a testünk pánikolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.