Tiltólistás hozzávalók a salátához, ha fogyózol

Forrás: Shutterstock -
hozzávaló diéta recept saláta fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A diétázók gyakran választják főétkezésként a salátát. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy bizonyos összetevők nemhogy hozzásegítenének a fogyáshoz, hanem gátolják azt, ugyanis tele vannak kalóriával. Nézzük, mit érdemes kerülni!

Tejszínes, sajtos öntetek

Bár ezekkel sokkal könnyebben lecsúsznak a zöld salátalevelek, tele vannak kalóriával, így ezzel akár a diétádnak is búcsút mondhatsz. Cseréld le ezeket balzsamecetre vagy olívaolajra!

Szalonna

Jó hír, hogy fehérjében gazdag a bacon, ugyanakkor tele van telített zsírokkal. Inkább csirke vagy pulykahúst adj a salátádhoz.

Sült hús

Sült hússal rengeteg kalóriát viszel be a szervezetedbe. Ha mindenképp szeretnél húst hozzáadni a salátádhoz, csak grillezd vagy főzd meg inkább.

Nem minden saláta segíti a fogyást Forrás: Shutterstock

Kruton

A pirított kenyérkockák szintén a benne lévő kalóriák miatt nem bizonyulnak jó választásnak. Helyettesítsd inkább dióval vagy magvakkal.

Sajt

Nehéz elképzelni a salátákat sajt nélkül, de ha fogyózol, akkor nem ez a legjobb választás. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor válaszd a parmezánt.

Avokádó

Az avokádó nem rossz választás a salátába, de fontos, hogy ebben is mértéket tartsunk, hiszen egy egész belőle már a napi szükséglet egyharmadát fedez - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.