"Az intenzíven döntöttem el, hogy változtatok" - Egy 50 kilós fogyás története

Forrás: KARA CLINE -
fogyás szülés utáni depresszió intenzív osztály életmódváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kezdetben a stresszes munka, majd két várandóssága alatt szedett fel pluszkilókat Kara Cline, aki még akkor is az evésbe menekült, amikor szégyellte a kövérségét. Végül az intenzív osztályon kötött ki, ahol elhatározta: újra a kezébe veszi az irányítást. Ismerd meg Kara történetét!

"Felnőttként folyamatosan súlyproblémákkal küzdöttem. A főiskola után irodai állást kaptam, ami sok túlórával, és persze stresszel járt. A mókuskerékben az étel lett az, ami minden szituáción átsegített. Ha fáradt voltam, ettem, ha stresszes voltam ettem, ha éppen unatkoztam, akkor is ettem. Persze a leggyorsabban elérhető gyorséttermi vagy mirelit ételeket helyeztem előtérbe. Nem is csoda, hogy gyorsan felszaladtak rám a kilók.

Az első gyermekemnek 2013-ban adtam életet. Mivel a terhesség alatt is sokat híztam, mindenképpen fogyni akartam. Gyors és könnyű diétákat kerestem, de nem voltam elég kitartó, hogy jöjjenek is az eredmények. Mivel már kifejezetten szégyelltem magam a súlyom miatt, újfent az evésbe menekültem. Ördögi kör volt ez.

Kara Cline felnőttként folyamatosan súlyproblémákkal küzdött Forrás: KARA CLINE

2016-ban megszületett a második kisfiam, én pedig szülés utáni depresszióban szenvedtem. A szorongás elhatalmasodott rajtam, és vele a fizikai tünetek is. Egy esti séta során olyan erősen rám tört a szorongás, hogy azt hittem, szívrohamom van, így a sürgősségire kerültem. Ott döntöttem el végül, hogy egészséges édesanyja akarok lenni a gyermekeimnek, így feltétlenül változtatnom kell. Aztán már vissza se néztem.

Első lépésként elhagytam mindenféle édességet, gyorsételt és olajban sült fogást. Szigorú voltam magammal, tudtam, hogy nálam nem fog működni a mértéktartás. Ha egy falatot is eszek ezekből, azt követi majd a többi. Reggelire általában zabkását ettem, vagy tojást zöldségekkel, ebédre salátát sovány hússal, vagy húsos, zöldséges szendvicset, este pedig sovány húst krumplival, vagy más szénhidráttal és zöldséget. Naponta két nassolást engedélyeztem, délelőtt gyümölcsökkel, délután zöldségekkel, hozzá esetleg mártogatóssal. Ezzel az étrenddel már az első hónapban 8 kilót fogytam

Kara először teljesen megreformálta az étrendjét, majd csatlakozott egy edzésprogramhoz is Forrás: KARA CLINE

127 kilóval nagyon nehezen ment a mozgás, de az első hónap után szépen fokozatosan ahhoz is hozzászoktattam magam. Kezdetben vettem egy lépésszámlálót, és kitűztem a célt: napi 8000 lépést. Ehhez az irodában és délutánonként is többet kellett mozognom. Néhány hét múlva csatlakoztam egy edzésprogramhoz, ahol hozzám hasonló emberekkel találkoztam. Nem volt rossz érzés, ha hibáztam, nem éreztem magam rosszul a félénkségem miatt sem. Inspiráló és motiváló közösség volt, így heti 3-4 alkalommal eljártam. Hét hónappal az után, hogy elkezdtem a fogyást, azaz 2017 októberére sikerült 23 kilótól megszabadulnom.

2018 márciusára elértem a mínusz 50 kilót, ma pedig hetente kétszer edzőterembe járok, és rendszeresen futok, ugyanis félmaratonra készülök. A fogyni vágyóknak elsősorban azt ajánlom, hogy higgyenek magukban, és keressenek egy olyan közösséget, ahol motiválni tudják egymást. Tudnod kell, hogy nem vagy egyedül."

"Azt ajánlom, hogy higgyenek magukban, és keressenek egy olyan közösséget, ahol motiválni tudják egymást" Forrás: KARA CLINE
5 ok, amiért mindennap egyél egy banánthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181024-ezert-egyel-mindennap-banant.htmlAmikor csak lehet, érdemes a hazai idénygyümölcsöket fogyasztani. A téli szezon felé közeledve azonban kevesebb hazai áru áll rendelkezésünkre, ilyenkor pedig jöhetnek a különböző alternatívák, mint az egyik kedvencünk, a banán. Íme, 5 ok, amiért ajánlott a fogyasztása. Ez Zsír!OrigoDuci tinédzserből kétgyermekes anyaként lett fitneszmodell Sörös Viktóriahttp://www.life.hu/ez-zsir/20181024-interju-soros-viktoriaval-a-fitparade-fitmom-kategoria-harmadik-helyezettjevel.htmlIdén januárban egy porckorongsérv utáni rehabilitációt követően kezdte el a felkészülést az októberi Fitparádéra Sörös Viki. A kétgyermekes anyuka, aki sokat küzdött súlyproblémákkal, néhány hónap alatt érte el élete legjobb formáját, és állt dobogóra hihetetlen elhivatottságának köszönhetően. Olvasd el Vikivel készült interjúnkat. Ez Zsír!OrigoSikertörténet: 30 napos kihívással indult, végül 50 kilót fogyotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181019-anja-taylor-fogyasi-tortenete-pcos-diagnosztizalasa-utan.htmlAnja Taylor egy fiatal amerikai lány, aki a gyorsételeknek köszönhetően hízott meg. Miután PCOS-t és ízületi gyulladást diagnosztizáltak nála, megijedt, de egyúttal új erőt kapott a változtatáshoz. Egy 30 napos kihívással kezdte mindezt, amitől végül az egész élete megváltozott. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!OrigoVillámgyors egészséges reggeli 10 perc alatthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181010-villamgyors-egeszseges-reggeli-10-perc-alatt.htmlA reggeli étkezés rendkívül fontos, hiszen ekkor tudjuk újratölteni az energiaraktárunkat, ezzel pedig megalapozhatjuk az egész nap lendületét. Nem érdemes tehát kihagyni a sietős, kapkodós reggeleken sem, inkább törekedj arra, hogy minél gyorsabban tudj elkészíteni egy tápanyagokban gazdag, finom fogást. Ehhez mutatunk most három receptet! Ez Zsír!Origo34 kilós volt az anorexiás lány, ma már a súlyzós edzés a szenvedélyehttp://www.life.hu/ez-zsir/20181017-athina-crilley-anorexias-volt-34-kilo-ma-mar-a-sulyzos-edzes-a-szenvedelye.htmlAthina Crilley súlyos anorexiával küzdött hat éven keresztül. Többször került korházba állapota miatt, míg végül 2014-ben változtatni tudott az életén. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!OrigoJackfruit, a különleges gyümölcs, amit hús helyett is fogyaszthatszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181010-jackfruit-hus-helyett-is-hasznalhato-gyumolcs.htmlMagyarul jákafának, vagy kenyérfának hívják annak a fának a termését, amiről a jackfruitot szüretelik. A világ legnagyobb fán termő gyümölcséről van szó, aminek a felhasználási módja meglehetősen változatos, ugyanis nemcsak gyümölcsként, de a vegetáriánus és vegán konyhában mintegy húshelyettesítőként használható. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.