Káposztacsipsz: egészséges nassolnivaló a hétvégére

Forrás: Shutterstock -
káposzta nassolás csipsz egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy jó kis hétvégi filmezéshez bizony szükség van nassolnivalóra is. A legtöbb bolti ropogtatnivaló azonban nem éppen egészséges: vagy rengeteg só van benne, vagy annál is több adalékanyag. Most megmutatjuk egy otthon is könnyedén elkészíthető csipsz receptjét.

A zöldségcsipszek készítése már nem újdonság számunka, azt azonban nem gondoltuk, hogy káposztából finom nassolnivalót lehetne készíteni. De kiderült, hogy lehet.

Hozzávalók:

  • egy nagy fejes vagy kelkáposzta
  • negyed csésze reszelt parmezán
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
Káposztacsipsz Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

Rendkívül egyszerű elkészíteni, valójában a sütés igényli a legtöbb időt. Ehhez először melegítsd elő a sütőt, nagy hőmérsékletre lesz szükségünk, nagyjából 250 fokra. A legropogósabb akkor lesz, ha nem szimplán sütőpapíron sütöd, hanem ha egy rácsos, általában grillezésre használt lapot állítasz a tepsibe.

A káposztát szedd leveleire, és tépkedd közepes darabokra úgy, hogy a levelek középső, vastag része ne kerüljön bele. Tedd egy üvegtálba a leveleket, az olívaolajjal locsold meg, majd mehet rá a parmezán, illetve a fűszerek is. Alaposan keverd össze kézzel, majd egyenként tedd a kis levéldarabokat a rácsra. 30-40 perc alatt kap egy kis aranybarna színt, és ropogósra sül.

A csipsz elkészítéséről itt videót is találsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.