Napi 10 perc ugrókötelezés a tökéletes alakért – így csináld

ugrókötél ugrókötelezés sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha megfogadtad, hogy idén többet mozogsz, de nem szeretnél egyből drága sportfelszerelésekbe beruházni, vegyél egy ugrókötelet. Amellett, hogy a legolcsóbb mozgásforma, a legjobb kardióedzés.

Még a kocogásnál is hatékonyabb sport az ugrálókötelezés. Napi 10 perces edzéssel is gyors eredményt érhetsz el. Főleg a lábakra és a popsira hat, de a helyes tartáshoz megfeszített hasizomnak és a kötél mozgatásához használt karizomnak és vállizomnak is hasznára válik, így lényegében az egész testet átmozgatja. Égeti a zsírpárnákat, de az állóképességet, az egyensúlyérzéket is növeli, továbbá a szív- és érrendszer egészségét is támogatja. Használhatod kiegészítő edzésként, például bemelegítésként is kiváló, de kezdő életmódváltóknak önmagában is szuper kardióedzés.

Hollywoodban is különösen nagy keletje van az ugrókötelezésnek. Ellie Goulding kifejezetten lábnapokon használja, Kate Hudson kardióedzésként, Justin Bieber pedig bemelegítésként fordítja a javára.

Ne feledd, napi 10 perc is számít. Ha belevágnál az ugrókötelezésbe, íme egy szuper videó:

Mikor, mennyit, hogyan? Minden, amit tudni akartál a kardióedzésről

Miért fontos a kardióedzés, milyen gyakran kell végezni, és milyen intenzitással? Katus Attila beavat benneteket a kardióedzés rejtelmeibe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.