immunerősítés gyógytea nátha megfázás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Javában benne vagyunk a januárban, ezzel együtt a téli betegségek időszakában. A meghűlés, a nátha, legrosszabb esetben pedig az influenza is fenyeget bennünket, de sokkal jobb esélyekkel indulunk, ha az immunrendszerünket feltuningoljuk egy kicsit. Íme 5 tea, ami kifejezetten támogatja az immunrendszert, illetve hatékonyan használható a megfázásos tünetek enyhítésére. 
  • Kakukkfűtea

Általános immunerősítő tulajdonságú, növeli a szervezet védekezőképességét, ellenállóképességét. Nyákoldó, köptető hatású, így köhögés esetén is fogyasztható, de torokgyulladás is kezelhető vele, ugyanis fertőtlenítő hatású, gátolja a baktériumok elszaporodását és csökkenti a gyulladást.

A kakukkfűtea nyákoldó, köptető hatású, így köhögés esetén is fogyasztható Forrás: Shutterstock
  • Csipkebogyótea

Ha C-vitaminra van szüksége a szervezetednek, akkor mindenképpen csipkebogyót fogyassz. Egyetlen kis csipkebogyóban több C-vitamin van, mint egy egész citromban. Éppen emiatt kiváló immunerősítő. Elkészítéséről azonban fontos tudni, hogy hidegen kell áztatni, a forró víz ugyanis kiöli a vitamintartalmát. Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy diétázók számára is kiváló a csipkebogyó, ugyanis zsírégető hatású.

  • Citromfűtea

Baktérium-, vírus- és gombaölő tulajdonságú, de nyugtató hatása miatt is közkedvelt. Már kialakult betegségek, nátha és influenza esetén izzasztásra is használható. Ebben az esetben forrón fogyasszunk belőle két csészével, és jól takarózzunk be.

A citromfűtea nyugtató hatása miatt is közkedvelt Forrás: Shutterstock
  • Gyömbértea

Immunerősítő, vírusölő és gyulladáscsökkentő hatású. Tisztítja a nyirokrendszert, segít megszabadulni a toxinoktól, a szervezetben felgyűlt méreganyagoktól. Akár nyersen, de teaként is fogyaszthatjuk.

5 + 1 ok, amiért a gyömbér lesz a legjobb barátod télen

Nemcsak karakteres ízvilága miatt szeretjük a gyömbért, hanem azért is, mert a szervezetünkre elképesztően jó hatással van. Olvasd el korábbi cikkünket!

  • Bodzatea

Immunerősítő és vértisztító hatású. Megfázásos tünetek, láz esetén izzasztó hatása miatt is javasolt a fogyasztása. Rekedtség esetén is jó szolgálatot tesz. A légutak feszabadításában is segít, ráadásul antioxidáns hatású.

A bodzatea immunerősítő és vértisztító hatású Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.