Banánból sosem elég - számos jótékony hatása van a gyümölcsnek

Forrás: Shutterstock -
vitamin energia banán jótékony hatás egészség étkezés gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki fogyókúrázik, általában kerüli a banánt, pedig rengeteg jótékony hatása van az egészségünkre nézve. Ha szeretnél valami jót tenni a testeddel, szaladj le a boltba, és vegyél néhány darabot. 

Szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné a banánt, ám aki fogyni akar, általában kerüli, pedig rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz.

Gyorsan telít

Jó, ha mindig van otthon vagy akár a munkahelyünkön egy fürt banán, hiszen energiában rendkívül gazdag. Szinte azonnal teltségérzetet okoz, így célszerűbb egy banánt enni, mint gyorsételt.

A banán lehet az egyik legjobb barátunk Forrás: Shutterstock

Távol tartja az orvost

Nagyszerű karotionidforrás, amely egy olyan antioxidáns, amely segít megvédeni testünket a fertőzésektől. Így nemcsak az alma, de a banán is remek táplálék lehet ebből a szempontból.

Mosolyt csal az arcodra

Hallottál már a triptofánról? Ez egy természetes hangulatszabályozó, amelyet a banán is tartalmaz. Ha bevisszük a szervezetünkbe, nyugodtabbak, jókedvűbbek leszünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.