A túlsúlyt és a depressziót is leküzdötte, fitneszversenyre készül a fiatal anyuka

Forrás: Instagram/k.adkinss -
diéta fogyás fitness életmódváltás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kalee Adkins gyerekként is túlsúlyos volt, és ahogy tinédzserként diétázni kezdett, csak még rosszabb lett a helyzet. Végül depresszióssá vált, és az ördögi körből nem tudott szabadulni. A kislánya ébresztette rá, hogy változtatnia kell az életén. Ismerd meg Kalee történetét!

„Úgy felnőni, hogy folyamatosan a súlyom miatt bántanak, borzalmas volt. Így mire középiskolás lettem, úgy éreztem, készen állok a változásra. Különböző diétákat próbáltam ki, bármibe belekezdtem, ami gyorsan nagy változást ígért. Sok pénzt költöttem edzőtermi tagságra, étrendkiegészítőkre. 8-9 kilót többször is sikerült fogynom, de mindig hamar visszajött, sajnos néha még több is. Úgy éreztem, csapdába estem. Egy ördögi körbe kerültem: gyűlöltem a testemet, diétáztam, zabáltam, majd szégyelltem magam.

Kalee Adkins úgy nőtt fel, hogy folyamatosan a súlya miatt bántották Forrás: Instagram/k.adkinss

Amikor 24 éves lettem, született egy kislányom. Minden szempontból tökéletes baba volt, akit imádtam. Sajnos azonban a szülés utáni depresszió súlyosan érintett, közben pedig minden eddiginél rosszabul éreztem magam a testemben. Mindezek következményeként méginkább az evésbe menekültem. A lányom hároméves volt, amikor a depresszió már teljesen eluralkodott rajtam. Ekkor értem el a legnagyobb súlyomat is: 127 kiló voltam. Ahogy a lányom felfedezte a futkározás, az ugrálás, a forgás örömét, már nem tudtam vele együtt játszani. Mintha egy zárt ablak mögül figyeltem volna a világot, miközben nem tudtam semmiben részt venni.

Rávettem magam, hogy találkozzak az orvosommal, segítséget kérjek tőle, és beszéljek vele a tarthatatlan helyzetről. Megbeszéltük, hogy a mentális problémákkal kell először foglalkoznom. Találtam egy nagyszerű terapeutát, aki segített a depresszió és a szorongás leküzdésében. Ahogy a sötét felhők kezdtek egy kicsit felszakadozni felettem, sokkal tudatosabb lettem, és láttam, hogy milyen ördögi körbe kerültem. Ezzel együtt egyre nagyobb lett az igényem arra, hogy fizikailag is megerősödjek.

2018-ban egy gyomorbypass-műtét teljesen megváltoztatta az életét Forrás: Instagram/k.adkinss

Az orvosommal úgy döntöttünk, hogy az első lépés egy gyomorbypass-műtét lesz, amire 2018. február 7-én került sor. Ez a műtét megváltoztatta az egész életemet. Úgy éreztem, új esélyt kaptam. A műtétnek nagyon szigorú szabályai vannak arra nézve, hogy mit és mennyit lehet enni, de sokan megtalálják a módját, hogy ennek ellenére is gyorsételeket egyenek, és hiába lett kisebb a gyomruk, mégis visszanyerjék a súlyukat. Úgy döntöttem, nem engedem, hogy ez velem is megtörténjen!

Az élelmiszerekkel való új kapcsolat kialakításakor az első lépés a konyhám átalakítása volt. A feldolgozott élelmiszereket, mint a mirelit pizza, a csipsz, a keksz és az üdítő, kidobtam. Egyre többet főztem otthon, ami segített megismerni az alapanyagokat, és tényleg jó volt tudni, hogy mit viszek be a szervezetembe. Igyekeztem egy kiegyensúlyozott étrendet tartani sovány húsokkal, sok zöldséggel és gyümölccsel.

Élete egyik legbüszkébb pillanata volt, amikor lefutott 5 kilométert 36 perc 48 másodperc alatt Forrás: Instagram/k.adkinss

Hamarosan sportolni is elkezdtem. Személyi edzőt fogadni a lehető legjobb döntés volt, amit csak hozhattam. Vele fokozatosan tudtam haladni, mindig figyelt rám, hogy jól végezzem a gyakorlatokat, biztatott, amikor kellett, és persze szépen felépítette az edzéstervet. Gyorsan erősödtem is tőle, és egyre inkább kiismertem magam az edzőteremben. Ötkilós súllyal kezdtem el edzeni, és emlékszem, alig bírtam, ma pedig már egyenesen a nehéz súlyokhoz megyek, és büszke vagyok magamra, hogy mennyit erősödtem.

Tavaly hálaadáskor elindultam az első futóversenyemen is. A középiskolában párszáz méteres futástól teljesen kifulladtam, most pedig megállás nélkül lefutottam 5 kilométert 36 perc 48 másodperc alatt. Életem egyik legbüszkébb pillanata volt. Most 70 kiló vagyok, és soha nem éreztem ilyen jól magam. Testileg és mentálisan is erősnek érzem magam, és végre boldog vagyok, élvezem az életet. Jelenleg az első fitneszversenyemre készülök bikinimodell kategóriában.”

50 évesen is bomba nő: így edz Jennifer Anistonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190206-jennifer-aniston-50-evesen-is-bomabno-igy-edz.htmlMa ünnepli 50. születésnapját Jennifer Aniston, aki nemcsak a munkássága miatt lehet példakép, de azért is, mert rendkívül tudatosan él: soha nem téveszti szem elől, hogy az egészség a legfontosabb kincsünk, amire vigyázni kell. Nem csoda, hogy ma is bomba formában van a Jóbarátokból megismert színésznő. Ez Zsír!--Napi 5 perc a lapos hasért: így csináldhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190206-napi-5-perc-a-lapos-hasert-edzes.htmlHa a lapos has a célod, mindössze napi ötperces edzéssel is elérheted. Csináld csak önmagában vagy a szokásos edzésed kiegészítéseként a következő mozgássort – nem fogsz benne csalódni. Ez Zsír!OrigoAz 5 legegészségesebb téli zöldséghttp://www.life.hu/ez-zsir/20190201-a-legegeszsegesebb-teli-zoldsegek.htmlHabár télen nincs olyan nagy választék, azért nem kell lemondanod a hazai zöldségekről, amelyek rendkívül egészségesek, és még fogyni is lehet velük. Ez Zsír!OrigoMeleg smoothie-k hideg napokra: csokis és banános receptekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190130-meleg-smoothiek-hideg-napokra.htmlA smoothie-ról egy gyümölcsökben, zöldségekben gazdag, üdítő nyári ital jut eszünkbe, pedig a télies verziókat is érdemes kipróbálni. Indíthatjuk a napot egy csokis-zabos vagy egy banános-datolyás itallal, amely a megszokott smoothie-hoz hasonlóan egészséges, bővelkedik fontos tápanyagokban, és nagyon finom is. Ez Zsír!OrigoSikertörténet: 65 kilót fogyott az étrendje átalakításávalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190130-ashley-javar-64-kilot-fogyott-az-etrendje-megvaltoztatasaval.htmlAshley Javar már ötéves korában tudta, hogy túlsúlyos, de közel húsz évnek kellett eltelnie, hogy ezen változtatni tudjon. A kórházban eltöltött napok, a kiszolgáltatottság ébresztették rá, hogy nem mehet ez így tovább. Ismerd meg Ashley történetét! Ez Zsír!OrigoÖngyilkos akart lenni, a sport végül megmentette az egykor 162 kilós férfi életéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190125-86-kilot-fogyott-es-180-fokos-fordulatot-vett-noah-kingery-elete.htmlNoah Kingery 162 kilósan már gondolni sem merte, hogy valaha is boldog lesz. Két komoly tragédia és trauma kellett ahhoz, hogy az élete teljes fordulatot vegyen. Ismerd meg Noah történetét! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.