Madonnát megszégyenítő izmokkal rendelkezik a 86 éves Johanna - Lenyűgöző tornamutatványokra képes

nagymama tornász idős egészséges életmód mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Íme Johanna Quaas, a Madonnát megszégyenítő izmos testalkattal büszkélkedő nagyi. A Halléból származó 86 esztendős hölgynek mindenki elnézi, hogy fel akarja dobni a talpát - mármint a feje fölé, a tornaszőnyegen.

Johanna egy húszéves egyensúlyérzékével, erejével és hajlékonyságával végzi gyakorlatait, a 86 éves nagyi könnyedén letagadhatna hatvan évet a korából, ha nem árulná el messziről feltűnő, hófehér hajkoronája és az orrán egyensúlyozott szemüveg.

Tornásztehetsége ráadásul nem az egyetlen képessége, amivel büszkélkedhet: fiatalkorában a keletnémet kézilabdaválogatott tagjaként is a sport élvonalában szerepelt. A nyolcvanas éveit taposó idős hölgy a németországi Cottbusban megrendezett idei világkupán csillogtatta meg tehetségét, ahol talajgyakorlatokkal ejtette ámulatba a nézőket. A kivételesen hajlékony Quaas későn, 30 éves korában kezdett tornászni, ez azonban láthatóan nem jelentett hátrányt számára. Több mint ötven év elteltével a szenior bajnok még mindig megszégyeníti fiatalabb ellenfeleit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.