gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddigi egyszerűbb ételekről most elhajózunk nehezebb vizekre. Két főételt adunk ebben a tikkasztó hőségben, reméljük ízleni fog. Mellesleg jó tippek a jövő heti ebédhez, vacsorához.

Elsőként spárgásan adjuk a csirkét. Tessék, és főzésre fel. A receptek 4 főre vannak megadva.

Spárgával göngyölt csirkemell, zsenge bébi zöldségekkel

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=S6VHmEDAKHaj6jYh

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
8 szelet, kb. 10-12 dkg félkemény sajt
20 dkg kb. 8 szál zöldspárga, vagy spenótlevél
8 levél friss bazsalikom
2 dl száraz fehér bor
20 dkg krémsajt
1 evőkanál bazsalikom pesztó
0,5 dl étolaj


Köret:

1 csomag vajretek
20 dkg sárgarépa
1 db zeller szára és levele
1 db karalábé
4 dkg vaj
20 dkg spenót
2 csomag petrezselyem zöldje

A spárgát enyhén sós vízben leforrázom. Roppanós kell, hogy maradjon. Félbevágom az adagonként 2 db zöldspárgát. A spárgának a vébőlt, legalább 3 cm-t levágok, mert az a része fás lehet. Ezt a félbe vágott spárgát begöngyölöm vékonyra szeletelt szárított sonkába. Nyitott szeletet vágok a csirkemelléből. Ebbe a szeletbe teszem bele a göngyölt spárgát.. Természetesen a spárga, ha nincsen szezonja, kiváltható spenóttal.Serpenyőben kevés étolajon elősütöm a csirkemellet, és felöntöm kevés fehérborral. Fedő alatt, egy szer-kétszer megforgatva, takaréklángon 6-8 perc alatt készre sütöm, párolom.
Amikor a hús elkészült, kiveszem. Amikor a serpenyőben ott maradópároló szaft is szinte elforrt, akkor krémsajtot olvasztok benne, amit pesztóval ízesítek. Ez lesz az étel mártása.
A zsenge sárgarépát, a cikkekre vágott karalábét, a piros vajretket, a zellerszárat, leforrázom vagy meggőzölöm. Serpenyőben, kevés vajban megforgatom, miközben spenót levelet és petrezselymet keverek bele. Sózom. Apróra vágott zellerlevéllel megszórom.

Sárgabarckos csirkeragu

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=D6eyyeHWDZPiEQ7t

Hozzávalók:

2 csirkemell filéje
40 dkg sárgabarack (kb. 8-10 szem)
1 csomag újhagyma
8 dkg vaj

frissen őrölt bors
0,5 dl száraz fehérbor

Vajat olvasztok serpenyőben. Dobókocka nagyságúra vágom a csirkemell filét, és ugyanakkorára vágott barackot teszek az olvasztott vajba. Apró karikára vágott új hagymát is szórok bele. Sóval és borssal ízesítem. Erős tűzön pirítom. Miután megpirult, kevés száraz fehérbort öntök rá, hagyom, hogy elpárologjon, mert csak az aromájára van szükségem. Kevés húsalaplével felöntöm, és egy kevés vajjal besűrítem. Így kapom meg a finom szaftját az ételnek.
Köretnek rizst vagy tésztát adok.

További receptek, hamarosan a Webszakácson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.