A 15 éves lány kényszerbetegsége miatt órákig számol és imádkozik

számolás kényszerbetegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A súlyos kényszerbetegségben szenvedő iskolás lány arról számolt be, hogyan vált rémálommá az élete, miután órákat kezdett számolással és imádkozással tölteni.

A 15 esztendős Suzannah Osborne állapota súlyos terhet ró az egész családjára. A kényszerbetegség általában tisztaságmániával, ellenőrzési kényszerrel vagy kézmosással áll összefüggésben, de számos más formában is megjelenhet. Suzannah betegsége következtében kényszeresen számolja a jó számokat, hogy "kioltsa" a rossz számokat, köveket és gesztenyét gyűjt, és imádkozik az elpusztult állatokért.

www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

"Egyes napokon jól vagyok, máskor viszont nagyon rosszul, és el sem tudom hagyni a házat" - meséli a devoni kamasz lány. "Rendszeresen vitatkozom a családommal, és senki sem áll szóba velem a hülye számolás miatt. Totálisan tönkretettem a család londoni kirándulását. Jegyeket vettünk a látnivalókhoz, ezért tartani kellett a tempót. Nagyon rosszul éreztem magam, amiért rá kellett lépnem a repedésekre a földön, úgyhogy begolyóztam. A testvéreim minél messzebb akartak kerülni tőlem, én pedig kirekesztettnek éreztem magam."

Suzannah nyolcéves korában kezdte számolni a lépteit, és azóta is napi szinten küzd a betegségével, ami a legegyszerűbb feladatokat is ellehetetleníti. Édesanyja, Rosalind Osborne, hét évvel ezelőtt vette észre, hogy valami nincs rendben a lányával. A tanárok rendszeresen felhívták az iskolából, hogy Suzannah teljesen elveszíti a fonalat az óra közepén, és áthajított egy széket az osztálytermen. Egyre agresszívabbá vált, és a családnak is egyre súlyosabb terhet jelentett.

A betegség nemcsak a családjára nyomja rá a bélyegét, hanem iskolai teljesítményére is. A kényszerbetegség következtében a tananyag csupán felét tudta elsajátítani. A tanárok nem értik viselkedését; Suzannah rendszeresen megzavarja a tanórákat, beindítja a tűzjelzőt, és elkésik. Állapota olyan súlyos, hogy az orvosok 50-ről 125 mg-ra emelték szertralinadagját.

"Már nem mindig akarom végezni a rituáléimat, hanem úgy élni, mint a normális emberek" - mondja Suzannah. "Családot és normális életet szeretnék, de ehhez kordában kell tartanom a kényszerbetegségemet."

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.