Bizarr fogyókúra: terhes nők vizeletével oltsuk be magunkat?

vizelet terhes nők fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak, akik bármire hajlandók a fogyásért: még arra is, hogy terhes nők vizeletével oltsák be magukat.

A fogyókúrás program, melynek során napi 500 kalóriára kell korlátozni az étrendet, és minden nap be kell adni egy terhes nő vizeletét tartalmazó injekciót, a bostoni WCVB tévécsatorna szerint napi 0,4 kg leadásához segít hozzá. A vizelet ára hat hétre 300-565 dollár (60-120 ezer forint) között mozog.

iStockPhoto
iStockPhoto

Az injekció azonban távolról sem biztonságos. Valószínűleg ez járult hozzá Mario Lanza, az 1950-es évek filmcsillagának halálához is. A 38 évesen elhunyt Lanza élete utolsó két évében ezt a diétát folytatta. Halálát részben kóros pajzsmirigy-túlműködés okozta, amit a terhes nők vizeletében előforduló egyik hormon idézett elő. A WCVB csatorna szerint éppen ez a humán koriális gonadotropin (HCG) nevű hormon segíti elő a fogyást. A terhes nők vizelete tartalmaz HCG-t, melyet a méhlepény termel a terhesség alatt.

Olyan emberekben, akik nem terhesek, a hormon azt érezteti az aggyal, hogy a szervezet terhes, ezért felgyorsítja az anyagcserét. A fogyókúra sikeres elvégzői népszerűsítik a diétát, a szkeptikusok azonban úgy vélik, hogy nem a hormonnak, hanem a napi 500 kalóriának köszönhető a testtömegcsökkenés.

Az USA Élelmiszer és Gyógyszerellenőrzési Hivatala bizonyos orvosi célokra, például terhességi tesztekhez jóváhagyta a HCG felhasználását, fogyókúrához azonban nem.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Korábban:
Hat diétaszabály, amit tilos megszegni!
2 hét alatt 2 kiló - Dobd le karácsonyig!
Az egészség titka az ősember étrendjében rejlik



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.