Újra felbukkant a H1N1! Látogatási tilalom egy budapesti kórházban

influenzavírus H1N1 szülészet kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, ugyanis 4 beteg kivizsgálása során találtak H1N1-es vírust - tudta meg a Független Hírügynökség.

A Semmelweis Egyetem sajtóosztályának tájékoztatása szerint 4 betegből származó torokváladékból mutatták ki a H1N1 influenzavírus jelenlétét, ezért látogatási tilalmat rendeltek el a budapesti Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

Forrás: iStockphoto
Forrás: iStockphoto

A szülészeti klinikán fekvő kismamák felső légúti gyulladásra, náthára, köhögésre panaszkodtak, de magas lázuk nincs, csak hőemelkedésük. A betegek közül többen is megkapták tavaly a H1N1-védőoltást, valószínűleg emiatt enyhe a betegség lefolyása. Az egyetem tájékoztatása szerint állapotuk stabil, szövődményük nincs.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Korábban:
Újra itt a H1N1! Már halottak is vannak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.