Hiába kiáltozott, nem segítettek - Kórházi WC-ben szült egy nő

vécé szülés kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy anya a kórházi WC-ben adott életet újszülött gyermekének, mivel állítása szerint a személyzet nem reagált kétségbeesett kiáltására. Mint később kiderült, azt hitték, csak teát akart kérni, ezért nem siettek hozzá.

A negyvenéves Sharon Willoughby és párja, Richard Sum tavaly novemberben mentek be a Nottinghamshire-i King's Mill Kórház szülészetére, ahol a nő szülésindító injekciót kapott, anélkül, hogy előtte bárki megvizsgálta volna. Mivel hamarosan elkezdődtek a fájásai, bement a fürdőszobába, ahol szinte pillanatokon belül megszült.

www.metro.co.uk
www.metro.co.uk

Párjának a WC-kagylóból kellett kihalásznia lányukat, Felicityt, és ezt követően hiába jeleztek a riasztócsengővel, hiába kiabáltak negyed órán keresztül, senki nem érkezett a segítségükre. Ezért Richard kitámogatta Sharont a fürdőszobából, és segítségért szaladt. Az újszülöttet közben bebugyolálták valamibe, hogy ne fázzon.

Sharon - akinek már van két nagyobb gyereke - olyan sok vért vesztett, hogy vérátömlesztésre szorult, és még három napig a kórházban kellett maradnia. Párja szerint ha a kórházba érkezéskor megvizsgálják a feleségét, ez nem történhetett volna meg.

Alison Greenwood, a kórházi osztály vezetője sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban, Maria Curtis, a kórház vezető szülésznője pedig így nyilatkozott: "Elnézést kértünk a családtól, hogy nem feleltünk meg elvárásaiknak. Amíg nem tisztázzuk a helyzetet, kapcsolatban maradunk velük, de nem kívánjuk tovább kommentálni az esetet."

A kórház megerősítette a tényt, hogy a riasztó működött, de arra nem adtak választ, miért nem reagált senki negyed órán keresztül a vészjelzésre.


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.