Hihetetlen! Hét nap alatt gyógyult meg a rákból egy ausztrál nő

leukémia rák gyógymód kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvosok már lemondtak a leukémiás Natalie Langworthy-ról, vőlegényével azonban nem adták fel a harcot, és az interneten rátaláltak egy kísérleti gyógymódra, ami végül megmentette az életét.

www.theaustralian.com.au
www.theaustralian.com.au

Nyolc hónappal a kislánya születése után az ausztrál Natalie Langworthy-nál leukémiát diagnosztizáltak. A fiatal édesanya ezután négy kemoterápiás kúrán és csontvelő-átültetésen is átesett, ami biztató eredményeket hozott. Két és fél hónappal később azonban a rák visszatért és állapota rohamosan romlott. "Hallottam, ahogyan megremeg az orvos hangja, amikor közölte velem, hogy a fehérvérsejtszámom elérte az 50-et, ami azt jelentette, hogy visszaestem" - mesélte Natalie, akinek fehérvérsejtszáma hamarosan a 150-et is elérte. Ekkor az orvosok lemondtak róla, és az újabb kemoterápiát is csak azért javasolták, hogy elviselhetővé tegyék az utolsó napjait.

Nem adták fel a reményt

Natalie és vőlegénye mégsem adták fel a reményt, és az interneten megállás nélkül segítség után kutattak. "Az első gondolatom az volt, hogy az első karácsonyunkat sem élem meg a kicsivel. De aztán elhatároztam, hogy harcolni fogok a betegség ellen" - tette hozzá. Amikor már mindketten feladták volna a reményt, hajnali kettőkor egy kaliforniai barátuk jó hírekkel jelentkezett, miszerint egy Németországban kifejlesztett új kezelés talán segíthetne Natalie-n.
A pár és az orvosok felvették a kapcsolatot a németországi orvossal, aki elvállalta Natalie kezelését. Az egyetlen probléma csak az volt, hogy ehhez Németországba kellett utaznia, ami Natalie állapota miatt nagyon költséges és megterhelő volt. A család és a barátok azonban ekkor is a pár mellett álltak, és anyagilag is segítettek.
A repülőn Natalie ugyan első osztályon utazott, ahol végig feküdhetett és oxigénmaszkot adtak rá, de így is tüdőgyulladást kapott. Németországba érve szerencséjére ez sem volt akadály, a klinikán pár hét alatt meggyógyították és elkezdhették a leukémia kezelését is.

www.facebook.com/pages/Help-Save-Natalie, www.uk-wuerzburg.de
www.facebook.com/pages/Help-Save-Natalie, www.uk-wuerzburg.de

Az új gyógyszer aktivizálja az immunrendszert

A kemoterápiával ellentétben a német orvosok egy teljesen új gyógyszert fejlesztettek ki, ami a beteg immunrendszerét aktivizálja, amely végül maga rombolja szét a rákos sejteket. Natalie esetében a javulás hihetetlenül gyors volt. Gyakorlatilag két nap elteltével a véréből eltűntek a leukémia jelei. Ezután a csontvelőjét kezelték, és összesen egy hét elteltével Natalie meggyógyult. Bár a javulás látványos és eredményes volt, az édesanyának még hónapokig kell a szert kapnia a teljes gyógyulás érdekében.
A pár a költségek miatt most létrehozott egy alapítványt Natalie és a hozzá hasonló leukémiások számára, és remélik, a történetükkel sok embernek tudnak segíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.