párkapcsolat illat pasi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeret, nem szeret? Avagy arról, hogy az élet nem ismeri a kiszámolósdit! Még ha tudjuk is, hogy így van, akkor is hajlamosak vagyunk rá, hogy kényelmi okok miatt éppen az ellenkezőjét higgyük...- legalábbis akkor, ha az jobban illik a pillanatnyi nagy világbékénkbe.

Thinkstock
Thinkstock

Életünk valószínűleg legambivalensebb kapcsolata nem a szüleinkhez, a családunkhoz, gyerekeinkhez, kollégáinkhoz vagy akár barátainkhoz köt. Nem. Hanem ahhoz a tényhez vagy valósághoz, amit "Véletlen" néven ismerünk. A véletlen örök magyarázatául szolgál mindannak, ami szerencsénkkel vagy balszerencsénkkel jár együtt. Még akkor is, ha tudjuk, hogy az az elhibázott 11-es annak a néhány elmaradt edzésnek köszönhető.

A Tennessey Egyetem kutatói utánajártak, mennyire mélyrehatóan kereshetjük magunkban az események hátterét!

A szerelem nem véletlen!

A szerelem romantikus mennybéli összeesküvések eredménye lenne? Csak a szerelmes dalokban. A valódi életben a kémia játssza kettőnk között a legfontosabb szerepet. Ezért a partnerválasztásnál semmiképpen nem a véletlenre kellene bíznunk magunkat, hanem az orrunkra és a szaglásunkra! Az a bizonyos pillanat, amikor megindul a Föld és pillangók szárnyalnak a gyomrunkban, csakis a kémiai vegyületek összjátéka valójában.


Tippünk: Te milyen illatra indulsz be? - Nézd meg videónkat!



Tetszik a szagod!


Hogy kell ezt érteni? Egy rakat molekula elindul a kiszemeltünk irányába, és ha az ő molekulái az enyémmel keveredve valami klassz új vegyületet alkotnak, akkor már szerelembe is estünk? De mitől tökéletes valaki molekulája? A velünk szemben állótól!

Thinkstock
Thinkstock

Na nem attól, hogy Calvin Klein vagy Dior ihlette-e az illatunkat, hanem hogy milyen a velünk született karakterisztikus illatprofilunk. Minél különbözőbb illatokkal találkozunk, annál élesebben tudjuk meghatározni a tetszésindexünk határait. A Berni Egyetem professzorai kísérletük alapján arra a felismerésre jutottak, hogy a nők annál inkább kedvelik egy férfi illatát, minél jobban hasonlít a sajátjukéhoz. Fordítva viszont épp az ellenkezője igaz, minél inkább eltér a nő illata a férfiétól, annál attraktívabbnak tűnik.

Dominóérzés

Ha a szaglásunk rábólint a velünk szemben álló illatára, következnek azok az agyhullámok, melyek az illat által stimulálva lettek. Dopamin és endorfin termelődik a szervezetünkben és végül a szerotoninszintünk a föld alá süllyed. Ez a folyamat nehezen érthető, hisz a szerotonin egy boldogsághormon. A kényszerneurotikusok is alacsony szerotoninszinttel rendelkeznek - hogy mi az oka az alacsony szerotoninszintnek, a rózsaszín köd-e vagy az, hogy kényszerneurózisban szenvedünk, mindenki döntse el saját maga. A friss szerelmesek úgysem akarnak mindennek a végére járni, nekik elég: "ah, igen, ez szerelem volt első... hm, látásra?"

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


És még:

5 tipp, hogy biztos megtaláld és meg is tartsd az igazit!
Mi az a 10 dolog, amit utálnak a pasik az első randin?
Mennyire illetek össze? Nevetek elárulja!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.