házasság párkapcsolat férfi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pasid, akire a legszebb éveidet pazaroltad, csúnyán lelépett, majd elvette az utódodat, ám ami a legrosszabb, hogy nemrég megint így jártál.  Ahelyett, hogy zokogni kezdenél és kétségbeesnél, inkább gondold végig, hol ronthattad el!  

Thinkstock
Thinkstock


Mackónaci és társai

Bár azt mondják, az igazi szépség belülről fakad, akár tetszik, akár nem, a pasik erősen vizuális lények és határozott elvárásaik vannak a külsőségeket illetően. A nők sajnos hajlamosak "belecsücsülni" egy kapcsolatba, és egy idő után már az sem zavarja őket, ha kócos hajjal, lepattogzott körömlakkal vagy kopott melegítőnadrágban fogadják a munkából hazatérő kedvest. Ilyen életkép után teljesen érthető, ha a pasi elkezdi mustrálni az utcán grasszáló, vagy a munkahelyen kávézgató csábos kolléganőt, és erotikus álmaiban egyre többször tűnik fel a szomszéd lány formás feneke.

Anna, szociológus (29)

"Munka után vacsorát főztem, vasaltam a gatyáit, és amikor hullafáradtan az ágyba kerültem, nem a szexen járt az eszem. A pasim folyamatosan kiszolgáltatta magát, és ha szóltam neki, segítsen valamiben, közölte, hogy az a nő dolga. Egy idő után már úgy éltünk egymás mellett, mint két lakótárs. Nemrégiben mesélte el egy közös ismerősünk, hogy szakításunk óta az exem teljesen megváltozott és mintaférj lett. Most legszívesebben kitekerném a nyakát."

Zsolt, építész (34)

"A mi kapcsolatunk ezért (is) ment tönkre. Az elején minden klappolt, ám egy idő után a barátnőm az alsógatyámban aludt, és az ágyban majszolta a csokit. Próbáltam jelezni felé, hogy a dolognak rossz vége lesz, ám hiába, a szuperszexi bombanőből elhízott kislány lett. Végül elhagytam és összejöttem valakivel, aki él-hal a természetért és elképesztően energikus. Tavaly volt az esküvőnk."


Thinkstock
Thinkstock

A munka fogságában

A sikerességért, a szakmai elismeréséért sok nő boldogtalansággal fizet, hisz egy idő után képtelen lavírozni a magánélet és a munka között. A férfiak egy része a párjának karrierjében konkurenciát lát, illetve fenyegetve érzi magát általa, hisz úgy érzi, a másik hordja a nadrágot. Az a nő, aki a karrier mellett teszi le a voksot, kénytelen elviselni a következményeket: a sok munka miatt egyre kevesebb lesz a szabadideje, nem marad energiája a másikra, a pihenésre, aktív kikapcsolódásra, az érzelmekre. A férfi egy idő elunja a várakozást, és olyan társat keres, aki mellett igazi férfinak érezheti magát.

Fecó, rendőrtiszt (35)

"8 évig voltunk együtt, majd a barátnőm kitalálta, hogy komoly karriert akar befutni, és ezért szó szerint feláldozta a szépségét és a fiatalságát. Nagyon szerettem és sokáig türelmes voltam, ám egy idő után kikészültem és elhagytam. Utána egy vágyam maradt: olyan nőt találni, aki nem a munkájának él. Végül megismertem Katát, aki egy rendkívül bájos és családcentrikus nő, így el is jegyeztem."

Thinkstock
Thinkstock


Juli, bankár (32)

"Karrierista nő? Nevetnem kell. A volt pasim életművésznek hívta magát. Egész nap szívta a cigit és sörözött, közben arról elmélkedett, mi az ő küldetése. Addig én fizettem a számlákat, én finanszíroztam az úri passzióit. Örülök, hogy vége lett, csak azt sajnálom, hogy rápazaroltam több évet."


Hisztikrisztik, vigyázzatok!

A nők egy része hajlamos a hisztire, ami egy bizonyos szintig természetes, ám a férfiak számára egy idő után elfogadhatatlan. A hiszti komolytalanná és hiteltelenné teszi a nőt a pasi szemében és sok esetben sajnálatot vagy indulatot generál. Aligha létezhet kapcsolatgyilkosabb dolog annál, mint amikor a nő így próbálja meg érvényesíteni az érdekeit, és rákényszeríteni az akaratát a másikra. A pasik a hisztivel szemben gyakorlatilag tehetetlenek, ami előbb-utóbb ellenreakciót vált ki, és ha elfajul, a kapcsolat végét eredményezheti.

Álmos, reklámszakember (37)

"Az előző barátnőmmel 6 évig voltunk együtt, s bár fergeteges volt a szex, semmi másban nem passzoltunk, s emiatt sokat veszekedtünk. Ő szeretett volna komolyabb kapcsolatot, ám meguntam a vitákat és szakítottam vele. Egy éve ismerkedtem meg a párommal, akivel úgy tűnik, minden tökéletes. Nemsokára tengerparti vakációra indulunk, és úgy tervezem, megkérem a kezét."

Thinkstock
Thinkstock

Blanka, gyógyszerész (28)

"Megőrültem attól, hogy állandón felbukkant az anyja és elmagyarázta, hogyan tegyem a fiacskáját boldoggá. Eleinte csendben tűrtem, ám egy idő után annyira felment bennem a pumpa, hogy a pasimat válaszút elé állítottam, amit ő hisztinek állított be. Nem tudom, azóta van-e barátnője, de az biztos, legközelebb a sarkamra állok, és nem hagyom, hogy a kapcsolatomat tönkretegye az anyósjelölt."

Önámítás

Ha egy kapcsolat zátonyra fut, az mindig két ember hibája, hiszen az együtt töltött évek alatt nyilvánvalóvá válik, hogy a felek hosszú távon összeillenek-e. Nagyon nehéz végső elhatározásra jutni egy tartós viszonyban, és a legtöbb ember általában későn lép a tettek mezejére. A nők mellett sok esetben a férfiak sem merik önmaguknak bevallani, hogy boldogtalanok, majd amikor kilépnek, és megtalálják az igazit, megbizonyosodnak arról, hogy az új kapcsolat már alkalmas a házasságra.

Gazdag Enikő, pszichológus véleménye

"Hogy a férfiak miért a következő barátnőt veszik feleségül? Valószínű, hogy a korábbi párkapcsolat nem volt többre 'hivatott'. Sok esetben a férfi is érzi, hogy nem 'százas' a kapcsolat, ám ezt még saját magának se meri bevallani. A nők többsége ilyenkor azzal nyugtatja magát, hogy az előző párját csupán az újdonság varázsa motiválta, ám az igazság az, hogy a férfinek a házasodáskor már komoly összehasonlítási alapja van, pontosan tudja, mikor és mit hibázott el, így megérik a tartós elköteleződésre."

Gantner Ádám, író, internetes társkereső coach véleménye

"A férfiak gyűlölnek dönteni, de még jobban gyűlölik, ha döntésre kényszerítik őket. Rengeteg időre van szükségük ahhoz, amíg meghozzák azt a bizonyos döntést - next step -, ami teljesen átformálja a jól bejáratott, kényelmes kis életüket. A nőknek általában sokkal fontosabb a papír és a vele járó össznépi sokadalom, mint a férfiaknak, hiszen ők kevésbé lelkesednek a fekete frakkért, a csokornyakkendőért, a hatlovas hintóért és a rég nem látott rokonokért. Célozgatásokkal, szurkálódásokkal nem sokra megyünk. Leginkább semmire. Talán már meg is érlelődött bennük a nagy elhatározás, ám még egy szusszanásnyi időre lenne szükségük, mielőtt az oltár elé állnának. Ilyenkor szokott jönni az utolsó tőrdöfés és a pakolás. Majd a férfiember a még friss elhatározását, miszerint már érett a házasságra plusz gyereket is akar, gyorsan készpénzre váltja és sebtében az első nővel frigyre lép. Célozgatás, szurkálódás, habozás nélkül. Magától."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.