Anyajegynek nézték a kisbaba daganatát - Olyan nagyra nőtt, hogy le kellett vágni a fülét

betegség Születés kisbaba daganat fül anyajegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 32 éves angol nő kislánya lila folttal az arcán született, amely egy hónapon belül háromszorosára nőtt. Húsz orvos állított föl téves diagnózist, mire kiderült: egy ritka szarkómáról van szó, s el kell távolítani a gyermek bal fülét.

Yvonne Bullnak azt mondták, nincs miért aggódnia a kis Isabel "anyajegye" miatt. A négyhónapos csecsemő jelenleg a fülamputáció után lábadozik, mivel a daganat rövid idő alatt beborította a hallószervét. Az édesanya többször is kórházba vitte a csemetét, miután a duzzanat növekedni és vérezni kezdett, de mindig anyajegyek méretének csökkentésére szolgáló gyógyszerhez kapott receptet. Végül egy másik londoni kórházban sikerült megállapítani a diagnózist, ám akkorra az agresszív rákfajta megtámadta a csontvelőt, így a csecsemőnek kemoterápián kellett átesnie.

"Születésekor apró szépséghibát említettek az orvosok. Amikor a kezembe adták, rettenetesen megijedtem, mert még sosem láttam ehhez foghatót. Azt hittem, életem egyik legboldogabb napja lesz negyedik gyermekem érkezése, de az óriási anyajegy beárnyékolta" - mesélte a kismama, aki a 34. héten négydimenziós ultrahangvizsgálaton esett át, és semmilyen rendellenességet nem találtak nála.

Northfoto
Northfoto

Isabelt március 1-jén, tervezett császármetszéssel segítették világra. Normális súllyal, 3,2 kilogrammal született, és az orvosok az egy órán belül elvégzett ultrahang nyomán egyszerű anyajegynek titulálták az arcán lévő elváltozást. Yvonne azonban ragaszkodott a további kivizsgáláshoz, így később MRI-re vitte kislányát a Southampton kórházba. "A doktor megesküdött az életére, hogy csak egy méretes anyajegyről van szó, és egy évig nem akar viszontlátni minket" - idézte föl a családanya, akinek kisbabáját szerencsére egy másik orvos is észrevette ugyanabban az intézményben, s a Great Ormond utcai kórházba irányította őket.

Április 19-ére kaptak időpontot, de a tumor hihetetlen sebességgel nőni kezdett. A Poole kórházban, ahol született, a hónap elején négy napig ápolták: propranolol tartalmú készítményt kapott, hogy csökkenjen az "anyajegy" mérete. Az elváltozás azonban hólyagossá vált, és április 16-án, fürdetés közben fölszakadt. Szülei rögtön a Poole kórházba vitték, ahol három napig maradt, majd mentő szállította a másik londoni intézménybe az előre megbeszélt időpontban. A biopszia nyomán kiderült, hogy szarkómáról van szó, így 29-én eltávolították a tumort, május 1-jén pedig megkezdődött a kemoterápia.

Yvonne és párja, Anthony Roch jogi lépéseket fontolgat az ügyben, ám most egyelőre gyermekük felépülése a legfontosabb számukra. "Döbbenetes, mennyi borzalmat élt át ilyen rövid idő alatt" - mondta az anyuka. A kórház, ahol a szülés zajlott, sajnálatát fejezte ki az esetet illetően, de nem kívánt bővebben nyilatkozni az ügyről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.