Könyvet kaptál a pasidtól? Megmondjuk, mit jelent!

karácsony párkapcsolat férfi ünnep könyv szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindezt pasiszemmel, azaz csak a férfiaktól kapott könyvekért, pontosabban a mögöttük húzódó szándékok és gondolatok feltérképezéséért tudunk felelősséget vállalni. 7 gondolat következik könyvajándékozásról.

1. Könnyű, csajos, rózsaszín habbal, avagy az úgynevezett "női regények"

Ebben az esetben azt is el kell árulnunk neked, hogy szinte nulla az esélye annak, hogy az ajándékozó férfi olvasta ezeket a könyveket, tetszettek neki, és ezért választotta őket számodra. Egyszerűen az történt, hogy nem igazán törte össze magát az ajándékvásárlás megtervezésével, bement egy könyvesboltba, fogalma sem volt, hogy mit válasszon, ezért megkérte az eladót, hogy adjon valami "csajosat". Kivétel persze az az eset, hogyha tudja rólad, hogy az adott írónő - akit kiválasztott - a kedvenced, és gyűjtöd a könyveit.

Thinkstock
Thinkstock

2. Különböző hobbi- és segítő könyvek (a Hogyan legyünk...? és az X tipp a valamihez típusú kiadványok)

Ilyen könyvet ajándékozni nagyon rizikós művelet. Csak egy esetben fér igazából bele: ha az ajándékozó tudja, hogy a megajándékozott nőt nagyon érdekli a téma, szeretne elmerülni benne, amúgy is foglalkozik vele. (Persze még ilyenkor sem minden esetben veszi ki jól magát, gondoljunk csak egy fogyókúrás tanácsadó vagy egy Hogyan legyen több önbizalmad? típusú karácsonyi meglepetésre.) Minden más esetben pedig durva és otromba módja annak kifejezésére, hogy szerinte ezzel és ezzel foglalkoznod kéne.

3. Szépirodalom

Két eset lehetséges, és gyorsan ki is derítheted a karácsonyfa alatt, hogy melyikkel állsz szemben. Kérdezd meg a pasit, hogy ő olvasta-e azt a szépirodalmi remekművet, amit épp neked ajándékozott! Ha a válasza nem, akkor ugyanaz a verzió áll fenn, mint a "csajos regények" esetében, csak eggyel igényesebb férfiú előadásában. Ha pedig a válasz igen, akkor kezdj el örülni: egyrészt egy valószínűleg intelligens pasival van dolgod, másrészt fontos neki, hogy megoszthassa veled azokat az élményeket, amik neki egyszer már sokat jelentettek.

4. Szakácskönyvek, gasztronómiai kiadványok

Az ártalmatlan középszer. Hacsak nem kimondottan a főzés a hobbid, és valami pont neked való speciális szakkönyvvel lep meg téged, egy szakácskönyv általában azt jelenti, hogy biztosra akart menni az úriember, és nem volt igazán eredeti ötlete a számodra. Abban az esetben pedig, ha te amúgy szinte sose ügyeskedsz a konyhában, akkor ez egy olyan célzás, amin nyugodtan megsértődhetsz.

Thinkstock
Thinkstock

5. Alkonyat, Az éhezők viadala, Harry Potter

Az ajándékozó pasi vagy tinédzser, vagy lelkileg az. Esetleg te vagy tizenéves, vagy téged tart tinilelkűnek. Mivel nem is biztos, hogy mindenben jó végleg "felnőni", ez nem is feltétlenül baj. Döntsd el te, amikor kibontod az ajándékot.

6. Celeb- és bulvárkönyvek

A karácsonyfa alatt olvasgatni meghitten kettesben, hogy melyik híresség életében milyen szaftos pletykák lelhetők fel...? Elég bizarr kép. Egy magazinban csak-csak működik az ilyesmi, na de egy könyvet szánni rá, és pláne karácsonykor... Ez a választás nem épp az igényességet sugallja a pasi részéről.

7. A szürke ötven árnyalata és annak folytatásai

Ó, itt egy igazán pikáns eset! Nincs is szebb karácsonyi ajándék egy szado-mazo szexben tobzódó erotikus regénynél! Mivel azonban A szürke ötven árnyalata ennek egy nagyon cukormázas, közönség-fantáziákhoz igazított és a "műfajban" járatosak szerint cseppet sem hiteles változatát mutatja be, így vélhetően a pasi sem járatos benne, akitől kaptad - vagy nem olvasott bele előtte. Mindenesetre az ajándékot nyugodtan tekintheted egy ajánlatnak...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.