"Nem vagy az anyám!" - Így mennek a nők a pasik agyára

házasság párkapcsolat férfi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rövid, de annál intenzívebb körkérdéssel mértük fel, hogy vajon mivel tudjuk hosszú távon kikészíteni életünk értelmét: a pasit. Íme a lista.

Ez zsír! Mosolyogva futották le a távot a süvítő hidegben. Kattints a galériáért!


A lista természetesen sokkal hosszabb lehetne, és akad olyan pont is, amelyet néhány pasi szerint akár ötször is felírhatnánk, hogy végre észrevegyük: magunk alatt vágjuk a fát. A széleskörű kutatás meglehetősen nagy vihart kavart az urak körében, mert végre nyíltan elmondhatták, hogyan és milyen módon megyünk az agyukra. A lelkes panaszáradatból azonnal kitűnt, hogy az egyik legidegesítőbb szokásunk az, ha akkor sem hallgatjuk meg őket, amikor fontos mondanivalójuk van.

Thinkstock
Thinkstock

1. Hiszti

A dobogó legfelső fokán áll a női hisztéria. De mi az a női hiszti? Nos, a férfiak szerint nem más, mint amikor minden ésszerű ok nélkül vad, át- és beláthatatlan érzelmi kitörést produkál a nő. A hiszti során olyan mondatok is elhagyják a nő száját, amelyet egyébként soha ki nem mondana, valamint bőséges könnyáradat kíséri az ijesztő jelenséget.

Tamás (32)

"Nagyon szeretem a páromat, de a hisztériás jeleneteivel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Ráadásul a menzesz idejéhez sem köthetem a kitöréseit, mert bármikor lecsaphat rám. Néha elég egy meggondolatlan megjegyzés a részemről ahhoz, hogy robbanjon a bomba. Nála az is belefér, hogy telefon, kabát és táska nélkül elrohan otthonról, órákig nem jön haza, és persze ilyenkor én halálosan aggódom érte."


2. Féltékenység

A másik népszerű női tulajdonság - ha a pasik kikészítéséről van szó - a féltékenység. Mert ugye lehet megalapozott is az a bizonyos érzés, ha a pasi már egyszer lebukott. Ilyenkor akár el is fogadható (bár ugyanolyan fárasztó) a féltékeny nagyjelent. A nő önbizalomhiányából vagy rossz tapasztalataiból fakadó féltékenység azonban garantáltan kikészíti a pasikat.

Robi (35)

"Soha nem csaltam meg a barátnőmet, Bea viszont egy olyan kapcsolatban élt előttem, ahol a pasija állandóan félrelépett. Talán ebből fakad, hogy folyamatosan résen van: keresztkérdésekkel támad, bele-beleles a telefonomba, szimatol, nyomoz és havonta legalább egyszer van igazi nagyjelenet is. Mondjuk azért, mert - szerinte - hosszasan néztem az utcán, a buszon egy másik nőt."


Tipp! Nézd meg az idei tavasz legtrendibb cipőit! Kattints a galériáért!



3. Elszámoltatás pénzzel, idővel

A féltékenységtől nem lehet teljesen elválasztani a harmadik pontot, vagyis a folyamatos elszámoltatást. A "Hol voltál" , "Mikor jössz", "Kivel találkoztál?", "Kivel beszéltél?", "Ki írt SMS-t?" kérdések már a kapcsolat elején is ijesztőek lehetnek, ha azonban ez gyakorlattá válik, és naponta többször ellenőrző jellegű telefonhívások, valamint pénzügyi bizalmatlanság is kíséri (pl."Mire költötted el már megint?"), akkor az elszámoltatás garantáltan padlóra küldi a pasikat.

Viktor (38)

"Engem a féltékenységgel kapcsolatos megnyilvánulásai kevésbé zavarnak, bár azok is tudnak nagyot ütni, főleg ha más is hallja a piszkálódását. Sokkal keményebb számomra az, hogy be kell számolnom arról is, ha mondjuk iszom egy sört a haverokkal. "Milyen sört ittál?, Mennyibe került?" Vagy: "Miért nem az olcsóbb benzint tankolod?" Amikor a személyi bankárommá akar válni, hát attól a falra mászom!"


Thinkstock
Thinkstock

4. Amikor a nő irányít

Bár sokszor olvashatjuk, hogy a pasik kedvelik a határozott, önálló döntésekre is képes, felnőtt nőket, azért ha a nő akarja viselni a nadrágot és nem egyenlőségre, de hatalomra tör a párkapcsolatban, az igenis széttépheti a pasi idegeit.

András (27)

"Anna, a párom csak 22 éves, alig nőtt ki a gyerekkorból, de mindig mindent jobban tud nálam, vagy azt képzeli, hogy jobban átlátja az életünket. Ő akarja eldönteni, hová menjünk hétvégére, milyen filmet nézzünk a moziba, melyik kerületben nézzünk lakást. Ha nem az van, amit ő akar, akkor jön a hiszti..."


5. Nem vagy az anyám!

A nő hatalmi törekvéseinek egy alfaja (de muszáj külön pontként kezelni, annyira fájdalmas ugyanis a pasiknak) az a helyzet, amikor a nő gyerekként kezeli a párját. Például rászól, hogy mosson kezet, használja a lábtörlőt, esetleg megmondja neki, hogy ekkor és ekkor érjen haza.

Ricsi (34)

"Régen kinőttem már a gyerekkorból, de egy ideig szinte taknyos gyereknek éreztem magam. Zsanett, a volt barátnőm ugyanis minden további nélkül rám szólt, hogy borotválkozzam meg, használjam a szalvétát (ez nem vicc!), és még azt is megkérdezte, mostam-e fogat. Három évig bírtam, hogy két anyám van."


6. Önállótlanság

A nők egyhelyben toporgása, működésképtelensége is ugyanígy irritálja a pasikat, főleg akkor, ha a választott barátnő teljesen alárendeli magát a párjának.

Jenő (40)

"Az csak egy darabig aranyos és kellemes, amikor a csajod nem tud semmiben dönteni. Velem az is előfordult, hogy étterembe vittem a páromat (már öt éve éltünk együtt), és amikor megkérdeztem tőle, hogy mit szeretne enni, azt válaszolta: 'Nekem mindegy, az a jó, amit te eszel, drágám.' Nekem ott volt a végpont, teljesen kikészültem. Szó nélkül felálltam és otthagytam. Nem lehet együtt élni valakivel, akinek az a finom, amit én eszem."


7. "Mi a baj? Semmi!"

A kommunikációs zavar hátterében sokszor állhat az, hogy a nő egyszerűen nem meri megfogalmazni, mi bántja egy-egy szituációban, ugyanakkor a firtató kérdésre adott elutasító válasz egy idő után végtelenül idegesítő lehet a másik számára.

Zsolt (31)

"A páromból olykor kötéllel sem lehet kihúzni, hogy miért duzzog magában. Néha hízelgek, néha üvöltök, néha magára hagyom, de nem és nem mondja el akkor, abban a szituációban, hogy mi a baja. Csak két nap múlva, vagy egy hónap múlva, hogy mondjuk ingerült voltam vele egy bizonyos helyzetben, vagy 'beszóltam' neki az anyám előtt, vagy lebeszéltem egy új ruháról. Ilyesmi. Nem azt mondja, amikor sértve érzi magát, hogy menjek a francba, inkább órákig duzzog. Na én ettől készülök ki."


Thinkstock
Thinkstock

8. Jóbarát? Viszlát!

A férfiak számára fontosak a barátok, és meglehetősen sérülékenyek ezen a területen. Vagyis amikor a nő képtelen elfogadni a legkedvesebb gyerekkori barátot, és érkezése előtt, távozása után kellemetlen megjegyzésekkel illeti, arcokat vág, jelenléte esetén pedig szemmel láthatóan kelletlen, az nemcsak idegesítő, de kifejezetten megalázó is lehet.

Bence (24)

"Imola egyszerűen nem képes elfogadni a haverjaimat, és különösen fájó pont számomra, hogy mindezt látványosan a tudomásukra is hozza. Már nem mernek eljönni hozzánk a srácok, mert Imola szerint jelentkezzenek be előtte, és ha 'ráérünk', akkor jöhetnek. Azt, hogy mikor érünk rá, persze ő dönti el."


9. Fordíts rám több időt, szívem!

Legtöbbször görcsös ragaszkodás áll annak a női viselkedésnek a hátterében, amikor valaki azt szeretné, hogy a pasi minden idejét vele töltse. Sokan megpróbálják elérni, hogy a választott férfi mondjon le mindarról, ami addig fontos volt számára: ne járjon el annyit túrázni, ne vállalja az újabb tanfolyamot, és az se lenne baj, ha végérvényesen megszabadulna kedvenc motorjától.


Samu (35)

"Tizenöt éve vagyok házas, és tulajdonképpen jól megvagyunk a párommal, csak éppen - és ezt mostanában fogalmaztam meg magamban - szép lassan mindenről lemondtam, ami fiatal srác koromban fontos volt számomra. Mert neki nem tetszett, ahogy ő mondta: 'Túl sok időt rabol el kettőnktől'. Gyakran tette fel a kérdést, hogy 'Miért csinálod?', ahogy elhangzott az is, hogy 'Kinek akarsz megfelelni? Nekem jó vagy így is!' Szóval nem nagyon segített abban, hogy előre jussak. Most már az agyamra megy ezzel!"


10. Muszáj megalázni?

Ezt a pontot a lista végére hagytuk, de valójában akár az első helyen is állhatna, hiszen ha a nő bármilyen szituációban, főleg tanúk előtt megalázó módon beszél vagy bánik párjával, az nemcsak idegesítő, de szét is zúzhatja a párkapcsolatot.

Csaba (28)

"Öt éve élünk együtt a párommal és egyre nagyobb a feszültség bennem, mert a barátnőm úton-útfélen képes belegázolni az önbecsülésembe. Néha észre sem veszi, máskor úgy hiszem, pontosan tudja, mit művel. Többek között képes társaságban azt mondani: 'Add már rá a gyerekre a kabátot! Még ebben sem számíthatok rád?' Nos ez a mondat minden igazságot nélkülöz, hiszen számíthat rám, mellette vagyok és fontos a családom. Hihetetlenül megalázó, amikor ezt a barátaim vagy az anyja előtt műveli. Teljesen lejárat. Az agyamra megy!"

Tipp! Így néz ki a híres színész Costa Rica-i luxusnyaralója belülről! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.