Rohadnak a fogai, sebek borítják a testét: drogfüggő lett a Topmodell leszek sztárja

modell hajléktalan drogfüggőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Topmodell leszek című tévéshow amerikai változatának hat évvel ezelőtti döntőse, Jael Strauss egy rendkívül veszélyes dizájnerdrog rabja lett. A hajléktalanná vált nő sokkoló képeinek láttán a metamfetamin fogyasztói talán időben észbe kapnak.

A 22 évesen még tündöklő szépségű Jael a Tyra Banks által vezetett tehetségkutató egyik nagy reménysége volt, most pedig az életéért küzd. Fotókat itt találsz az egykor szépséges, mára megcsúnyult modellről. Kétségbeesett családtagjai a televízióhoz fordultak segítségért, ahol dr. Phil problémamegoldó műsorában megpróbálták jobb belátásra bírni a lányt. A szeptember 13-án adásba kerülő epizódban viszont azt láthatják a nézők, hogy egy teljesen lerobbant drogfüggő visszautasítja a segítséget.

Már az is óriási kihívás volt édesanyja, Debbie és testvére, Brandon számára, hogy egyáltalán megtalálja az utcán élő Jaelt, és rávegye őt a televízióból ismert pszichológussal való találkozásra. A gesztusban azonban nem volt sok köszönet, mivel az egykori modell nem volt hajlandó színpadra állni, aztán pedig egyszerűen kiszaladt a stúdióból. Dr. Phil utánarohant, és megjegyezte: "Ez volt az első eset, hogy kijöttem, és csak érted tettem."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Itt még nem látszanak a súlyos következmények

Jael bár kiegyensúlyozottnak vallotta magát, azért megosztotta mindennapi csatáinak egy részét dr. Phillel. Miközben 2007-ben szerepelt a világhírű topmodellkereső sorozatban, közeli barátja meghalt kábítószer-túladagolásban. Jaelnek döntenie kellett: feladja, vagy a kamerák előtt marad. Utóbbit választotta, s így nyilatkozott egy interjúban annak idején: "Nem volt kérdéses számomra, hogy maradok. A barátom elment, de én itt vagyok, hogy a lehető legjobban megéljem az életet."

Ugyanabban az évben újabb megrázkódtatást kellett átélnie, hiszen napvilágra kerültek azok az erotikus fotók, amelyeket 16 esztendősen készítettek róla. Családja hozzátette, hogy míg a lányt valamelyest észhez térítette barátja halála, ő maga nem tudott távol maradni a drogoktól. Káros szenvedélye egyre nagyobb mértéket öltött, ma pedig már ott tart, hogy testileg és szellemileg egyaránt leépült. Testét sebek borítják, fogai rohadásnak indultak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.