párkapcsolat Valentin nap ünnep valentin 2014 Valentin-nap 2015 romantika szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezért utálja mindenki a Valentin-napot című cikkünk kapcsán azon elmélkedtünk, mit tegyünk, ha életünk párja, akiért a szívünk dobog, nem romantikus alkat és egyáltalán nem érdekli a Valentin-napi őrület.

Irigykedve hallgatod majd, ahogy a kolleganőid mesélik, ők mi mindent kaptak Valentin-napra? Neked azonban a szívecskés napon nem termett babér? Ne keseredj el, nem te vagy az egyetlen!

Tapasztalatom szerint ritkább az a hímnemű, aki szív alakú csokoládéval, vagy egy nagy csokor virággal, romantikus hangulatban érkezik haza Valentin-napon. Több hosszú és tartalmas kapcsolatom alatt azt tapasztaltam, hogy sem a macsó, sem a finom lelkű pasinak nem erőssége az erőltetett romantikázás.

Forrás: Thinkstock

Húszévesen még készültem, vártam a nagy napot. Aztán az üres kézzel érkező kedves, aki még meg is jegyezte: „ez a nap is olyan, mint a többi”, úgy lelombozott, hogy napokig duzzogtam. Persze csak magamban, mert a hétköznapokban semmi probléma nem volt a kapcsolatunkkal. Aztán, ahogy teltek-múltak az évek és a szerelmek jöttek-mentek rájöttem, nem a Valentin-nap, a nőnap meg egyéb kiemelt napok számítanak.

Elég, ha az utóbbi egy évet végiggondolod. Rájössz, hogy mennyi szép, romantikus, harmonikus napotok volt együtt. Amikor beteg voltál, ő fogta a kezed és hozta a forró teát. Érted ment autóval a leghidegebb téli napon, és így nem kellett fagyoskodva hazaballagnod. Elvitt egy csodálatos utazásra, vagy vacsoráztatok egy kellemes étteremben. Hazaért, és hozott egy apró figyelmességet, amire szükséged volt, vagy egyszerűen megvette a vacsorát, bevásárolt a piacon. Megnevetetett, elviselte, amikor nyűgösebb, hisztisebb voltál. Amikor ezek az emlékek leperegnek a szemed előtt, rájössz, hogy az igazi kapcsolatban a hétköznapok apró értékei számítanak.

Értékeld, amit ő hoz a kapcsolatba, amit ő tud adni. Meglátod, milyen békés és könnyed lesz így, és talán ha nem görcsölsz rá, észreveszed az értékeket, amelyek a kapcsolatotokat körbeveszik és bearanyozzák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.