5+1 dolog, amire megtanított minket a közösségi oldalunk

közösség Facebook barátság kapcsolat humor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindennap használjuk, már az életünk részévé vált: ez a Facebook. De vajon milyen hatások érnek minket azáltal, hogy mindennap akár órákat töltünk el közösségi oldalunk nézegetésével? 

1. Sajátos humorérzék
Azt hisszük elég vicces posztokat rakunk ki, amíg nem jön egy sokkal szellemesebb hozzászólás vagy reakció, amire már nem tudunk okosan vagy lazán visszaírni.

Forrás: Thinkstock

2. Kifejezni magunkat nem fáj annyira
Kiírjuk magunkból az aktuális véleményünket, hozzáállásunkat, kedvünket, problémánkat. Természetesen mindig lesz Kötekedő Károly és Megmondom Mária ismerősünk, aki előszeretettel oktat ki minket, de az esetek bizonyos többségében közel sincs akkora konfrontáció, mintha az említett sorok egy baráti beszélgetéskor hangzanának el.

3. Könnyebben oldjuk meg a problémát – vagy nem
Maradva az előző pontban említett helyzetnél: a sok okoskodó mellett szép számmal akadhatnak azért jóakaróink is, akik olykor hasznos tanáccsal is elláthatnak minket. Minél több ember szól hozzá, annál nagyobb látóteret kaphatunk egy adott problémáról.

Forrás: Thinkstock

4. Nem mindig érdekel mások tökéletes élete
A Facebook-on mindenki igyekszik a legtökéletesebb oldalát mutatni. Nincs ezzel baj, de vannak napok, amikor nem érdekel minket milyen körmöt csináltatott, hol vásárolt vagy éppen merre nyaral a boldog párkapcsolatban élő ismerősünk. Biztos, hogy minden tökéletes az életükben.

5. Örömmel tölt el, ha mások állatait látjuk
Valamiért jó érzés, amikor az ismerőseink háziállatait látjuk, akiket imádnak. Egy boldogan játszó kutya, egy cuki kiscica és társaik kinek ne dobnák fel a kedvét?

Forrás: Thinkstock

+1 Az emberek általában kedvesek
Talán annak tudható be, hogy az interneten jobban nyitnak mások felé vagy csak a rokonszenv miatt teszik, de az biztos, hogy a barátok itt is jobban segítik egymást. Akik kedvesek az életben, azok a közösségi oldalakon is azok, bár ez fordítva szintén igaz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.